Ми у Facebook
22.09.2022, 14:54

У Рівному провели науковий круглий стіл з питань академічної доброчесності

Професорами Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука організовано та проведено науковий круглий стіл: « Академічна доброчесність та небезпеки у роботі з нею».


Модератором наукового заходу виступив проректор з наукової роботи Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука, кандидат юридичних наук, професор, академік Андрій Боровик.



Першу доповідь-презентацію на тему: «Академічна доброчесність як запорука якісної освіти» провів аспірант Віктор Шкіринець.

Доповідь-презентацію на тему: «Самоплагіат у наукових роботах: проблемні питання визначення поняття та відповідальність» здійснив кандидат юридичних наук, професор, академік Андрій Боровик

Про якість наукових досліджень в умовах воєнного стану доповіла кандидат історичних наук, професор, професор кафедри всесвітньої історії Волинського національного університету імені Лесі Українки Мирослава Філіпович

Доктор юридичних наук, професор, академік, завідувач відділу докторантури та ад'юнктури Національної академії внутрішніх справ Олексій Дрозд виступив з доповіддю на тему: « Проблемні питання академічної доброчесності закладів вищої освіти».

«Питання доброчесності у роботі судді» розкрив для присутніх кандидат юридичних наук, суддя Рівненського окружного адміністративного суду Дмитро Махаринець.

Юрист та науковець Андрій Боровик: про навчання в період війни та резонансні юридичні справи

Далі науковий захід продовжився доповіддю-презентацією на тему: «Академічна доброчесність під час написання навчально-методичної літератури», яку провела кандидат економічних наук, доцент, професор кафедри економічної теорії Рівненського державного гуманітарного університету Тетяна Панюк.



Вчений секретар університету, кандидат педагогічних наук, доцент Маргарита Шкабаріна виступила з доповіддю-презентацією на тему: «Правильне оформлення списку використаних джерел як спосіб запобігання плагіату в наукових роботах».

Онлайн-платформи та програми перевірки тексту на плагіат навела у доповіді завідувач кафедри загальної педагогіки, кандидат педагогічних наук, доцент Лілія Мельничук.
Всього у науковому заході у офлайн та онлайн режимі прийняло участь понад 100 науковців та здобувачів вищої освіти. Усі учасники з рук модератора отримали сертифікати.






На правах реклами