Ми у Facebook
30.09.2022, 08:25

Як правильно обрізувати колоновидні дерева: дієві поради

Колоноподібне дерево в період вегетації за перший рік виростає приблизно на 40 см. Від активного росту нагору не залежить плодоношення, тому обов'язково потрібно проводити обрізання.
Важливо враховувати, що закладення нирок відбувається по всьому дереву (навіть на стовбурі), тому наявність великої кількості бічних гілок буде відбирати багато поживних речовин, які б піти на формування плодів.

Схема формування колоноподібних:
1-й рік або рік посадки – обрізаємо усі бічні гілки;

2-й рік – проводимо прищипування всіх бічних пагонів на довжину близько 30 см. Верхній пагін не чіпаємо. У майбутньому він служитиме продовженням стовбура;

3-й рік – прищипуємо верхні пагони дерев на рівні 20-25 см, а бічні – на рівні до 40 см;

4-й рік – проріджуємо гілки 3-го року, а також видаляємо найтонші і маленькі, крони, що ростуть всередину і призводять до затінювання один одного гілки;

5-й рік – обмежуємо зростання дерева на висоті близько 3 м. Також слід прибрати гілки, що загущають;

6-й рік і далі – видаляємо пагони, що ростуть всередину, і ті гілки, які загущають крону.

До речі, колоноподібне дерево здатне зберігати відносно правильну форму своєї крони протягом усього життя! Але якщо ви хочете отримати строгу та класичну форму колони, то крону дерева необхідно обрізати через певний проміжок часу. Забирати потрібно лише маленькі та молоді пагони, вік яких менше року. Також необхідно залишати пару нирок і в основі втечі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ