Ми у Facebook
04.10.2022, 09:18

Як правильно підібрати перше дитяче взуття

Ваш малюк вже добре повзає, встає біля опори, робить перші кроки, спираючись на вашу руку. Значить саме час підібрати йому першу взуття.
А якщо вашій дитині вже більше ніж 5 років, то дуже хороше дитяче взуття ви можете підібрати в інтернет-магазині Хаді hadi.ua/detskaya-obuv/detskie-botinki/, можливо вам потрібні спортивні кросівки, напівчеревики або черевики, які підійдуть ідеально для занять спортом або для походу в ліс або в гори разом з родиною.

Яким критеріям повинна відповідати дитяче взуття на перший крок


Перше і найважливіше якість дитячого взуття це її відсутність. Малюк повинен проводити босоніж максимум часу. Ходьба босоніж допомагає стопі правильно розвиватися, сприяє роботі м'язів стопи, зміцненню імунітету.
Але не завжди є можливість для босоногих прогулянок, тому особливо важливо правильно підібрати взуття, щоб не заважати правильному розвитку стопи. Раніше можна було почути рекомендації купувати виключно ортопедичне взуття з супінатором, жорстким високим задником і невеликим каблучком.
В даний час, ортопедичне взуття рекомендується носити тільки за показаннями ортопеда. Таке взуття повинна бути виготовлена індивідуально за формою ноги конкретної дитини. Якщо мова йде про здорову дитину, то ортопедичне взуття не потрібна.
Отже, чого не повинно бути в правильній дитячого взуття:

1. Супінатор. Він не сприяє формуванню правильного зводу стопи і заважає природному розвитку м'язів.
2. Високий і твердий задник у взутті заважає дитині вставати на носочки і обмежує рухливість в гомілковостопному суглобі.
3. Тверда підошва заважає згинати стопу і вставати на носочки.
4. Каблук Томаса. Будь каблук порушує природну біомеханіку стопи.
5. Звужена шкарпеткова частина, яка тисне на стопу і звужує пальчики.
6. Слизька підошва.

Що повинно бути в правильній дитячого взуття


• Гнучка м'яка підошва, яка гнеться в передньому відділі, повторюючи згинання стопи при ходьбі.
• Невисокий формостійкий задник, який буде стримувати звалювання п'яти з підошви.
• Широка носова частина для того, щоб пальчики могли вільно рухатися.
• Взуття має бути зроблена з що дихає натурального матеріалу, шкіри або текстилю.

Через те, що у малюків ще не зміцнілі кістки, а стопи чутливі до зайвого тиску і схильні до деформації, вкрай важливо навчитися правильно підбирати дитяче взуття. Все це надалі позначиться на здоров'ї дитини і його фізичному розвитку.





На правах реклами