06.10.2022, 15:03

Рецепт гострої аджики: такої смачної ви ще не куштували

Зберігайте рецепт собі та пробуйте!


Інгредієнти:

Помідори – 3 кг
Червоний болгарський перець – 1 кг
Часник – 300 г
Гіркий перець – 2-3-4 шт.
Сіль – 3 ст. л. (без гірки)
Цукор – 1 ст. л.
Оцет 9% - 5 ст. л.

Приготування:

1. Помийте та почистіть овочі. Розріжте помідори на 4 частини, викладіть в миску і залиште на 30 хвилин. За цей час з них витікає сік, він не потрібен, бо з ним аджика стає водянистою.

2. Всі овочі пропустіть через м'ясорубку з дрібними ґратами. Гіркий перець краще відправити до неї останнім, тож ви зможете регулювати гостроту аджики на свій смак. Помідори потрібно трохи віджати руками перед тим, як перемолоти.

3. Додайте сіль, цукор та оцет. Все перемішайте та розкладіть у стерилізовані банки. Закрийте кришками.

4. Зберігайте приправу в холодильнику. Згодом вона трохи вкисне, смак стане більш пікантним.

Аджика готова!