Ми у Facebook
13.10.2022, 19:30

В Острозькій академії провели Марафон вдячності

Із 3 до 7 жовтня в Національному університеті «Острозька академія» з ініціативи Братства спудеїв разом зі студентськими радами інститутів і факультетів НаУОА відбувся Марафон вдячності.
Його мета – об’єднати студентів для благодійної допомоги Збройним Силам України. Завдяки спільним зусиллям академічної спільноти нам вдалося зібрати 21766 тисяч гривень.




Кошти передано Волонтерському центру НаУОА на закупівлю необхідних речей для військових 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.



Упродовж тижня всі факультети і спеціальності були залучені до організації заходів Марафону вдячності. Зокрема 3 жовтня Навчально-науковий інститут права ім. І. Малиновського організував благодійний ярмарок із фотозоною, а також перегляд фільму «Dark waters» англійською мовою у співпраці з LESC.


4 жовтня студенти економічного факультету організували благодійний ярмарок із фотозоною, співанку в академічному парку Острозької академії, а ще показували відео про Збройні Сили України.




5 жовтня заходами Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту стали: квест, у якому взяли участь студенти першого курсу, cпіванка. Також студенти й викладачі спільно переглянули фільм «Мисливці за привидами: З того часу».

6 жовтня на факультеті романо-германських мов увесь день відбувався Change Image Day – день, коли студенти могли вразити всіх своїм екстраординарним виглядом й отримати за це призи. Також було організовано ярмарок, фотозони, Fresher's Day (концерт від студентів старших курсів факультету для студентів першого курсу); Speaking Club – розмови про студентське життя, найкращі спогади тощо.



7 жовтня Навчально-науковий інститут міжнародних відносин та національної безпеки організував ярмарок, флешмоб вдячності ЗСУ, а також благодійний онлайн-аукціон на підтримку ЗСУ «Воїни добра».

«Ми повинні пам’ятати, що в нас триває війна й дякувати тим, хто працює щодня, щоб ми могли вчитися сьогодні й зараз. Мета Марафону вдячності – об’єднати студентів, зблизити між собою, загалом зробити добру справу. Сподіваюся, що нашим прикладом ми мотивуємо ще інших студентів бути активними й допомагати!», - каже Голова Братства спудеїв Лілія Павленко.




«Дуже приємно бачити, як студенти об’єднуються. Чудово, що так активно долучаються першокурсники. Таке дійство згуртовує. Це не перший збір коштів від студентів Острозької академії, ми й надалі продовжуємо допомагати українським воїнам», - додає Марія Ящук, голова профорієнтаційного підрозділу Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки.

Враженнями від Марафону вдячності ділиться студентка 1 курсу факультету романо-германських мов Вікторія Ящук: «Марафон вдячності – це чудовий приклад підтримки наших захисників у такий нелегкий для України час. Рада, що багато студентів доєднувалося до заходів, проведених у рамках Марафону. Острозька академія вкотре демонструє свою допомогу Збройним силам України. Дуже вдячна альма-матер за можливість стати частиною цього заходу й зробити внесок у перемогу».






На правах реклами