Ми у Facebook
20.10.2022, 16:23

Полякам стає страшно або чому майже чверть громадян Польщі готові виїхати з країни?

Військова агресія росії проти України заставила подбати про власну безпеку не тільки українців, а й наших західних сусідів. Майже кожен п’ятий громадянин Польщі задумувався про виїзд до іншої країни ЄС через війну в Україні і близькість кордонів.
Такі дані опублікувало польське видання Rzeczpospolita згідно проведеного опитування компанією SW Research.

Опитування було проведено серед користувачів on-line панелі SW Panel протягом 11 та 12 жовтня цього року. Аналіз охопив групу з 800 користувачів Інтернету віком від 18 років.

Громадянам Польщі було поставлено запитання, чи думали вони виїхати з Польщі через загрозу безпеці в нашій частині Європи?

Результати показали наступне:


- 6,2% респондентів дали відповідь «однозначно так»,
- варіант «скоріше так» обрали 16,8%,
- натомість, 34,7 % опитаних «скоріше не» готові залишити Польщу,
- а 27,1% "точно не" розглядають варіант виїзду за кордон,
- і 15,2 % респондентів не мають відповіді на це питання.

Залишися вдома в умовах нинішньої загрози готові переважно люди у віці 50 років (39%) та ті, у кого є середня освіта (38%).
Виїжджати за межі Польщі не хочуть громадяни, доходи яких не перевищують 2000 злотих. А також ті, хто проживають в південних містах.

Серед причин, чому поляки готові покинути рідну країну є не тільки збройний конфлікт на території України, а й чутки про можливе розміщення на території Республіки Польща ядерної зброї Сполучених Штатів Америки.

Також на думку про міграцію може наводити і роздача населенню йодиду калію, який використовують при радіологічних та ядерних загрозах для захисту щитовидної залози, перевірка бомбосховищ у Польщі і не тільки.

Раніше ми писали, як українці можуть оформити закордонний паспорт в Польщі: як, де та за скільки це зробити та за з Рівного доїхати до Польщі залізницею: графік руху та вартість квитка на потяг Київ-Хелм





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ