Ми у Facebook
30.10.2022, 11:05

Топ-5 найкращих рецептів на Хеллоуїн

Хеллоуїн щорічно відзначають 31 жовтня.

Портал OGO.ua пропонує вам п'ять рецептів страв, які можна приготувати в це свято.
Сосиски «Мумії»

Маленькі копчені сосиски.
Тісто листкове-дріжджове для круасанів або звичайне листкове.
Гірчиця або кетчуп.

Взяти тісто, розрізати його на квадратики за розміром сосисок. Обернути сосиски так, щоб візуально тісто нагадувало розтягнутий бинт. Викласти на деко і запікати в духовці при температурі 180°C до готовності тіста. В кінці намалювати гірчицею пики на сосисках.

Рисові кульки у вигляді гарбуза

Рис круглозернистий - 200 г.
Вода - 250 мл.
Сік морквяний свіжовичавлений - 150 мл.
Сіль - за смаком.

Для прикраси: Маслини.Перець солодкий зелений.

Рис промити і висипати в каструлю, додати воду і морквяний сік. Якщо ви хочете отримати більш насичений колір, то можна додати томатну пасту або мелену паприку. Посолити, поперчити рис з соком. Довести рис до кипіння, варити 20 хвилин, потім остудити.

Змочити руки водою, сформувати кульки з рису, злегка притискаючи, щоб він тримав форму. З маслин вирізати "очі" і "рот", а з зеленого перцю плодоніжки. Задекорувати кульки.

Печиво "Чаклунські пальчики"

Мигдаль очищений - 30 шт.
Борошно - 300 г.
Масло вершкове - 110 г.
Яйце - 1 шт.
Цукрова пудра - 100 г.
Лікер апельсиновий - 15 мл.
Розпушувач - 1,5 ч.л.
Сіль морська велика - щіпка.

Збити міксером розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, яйце і лікер. Додати розпушувач, сіль, частину борошна і перемішати. Висипати на стіл решту борошна і швидко замісити тісто так, щоб воно було еластичним і не прилипало до рук. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 20 хвилин.

Дістати тісто, сформувати з нього ковбаску і розрізати на 30 частин. З кожної частини виліпити палець, ножем зробити малюнок (складочки, фаланги), з того боку, де повинен бути ніготь, прикріпити мигдаль.

Деко застелити пергаментом, пофарбувати мигдаль будь-яким варенням червоного кольору. Випікати печиво 10-20 хвилин при температурі 180°C.

Гарбузові кекси

гарбузового пюре - 200 г.
борошно - 150 г.
вершкове масло - 60 г.
цукор - 90 г.
яйця - 2 шт.
молоко - 50 мл.
розпушувач - 1.5 ч.л.
цедра одного апельсина.
дрібка солі, щіпка кориці.

Розм'якле вершкове масло збити з цукром. Додати яйця по одному, кожен раз збиваючи. Додати гарбузове пюре і молоко, перемішати.
Всипати просіяне з розпушувачем тіста борошно, додати сіль, корицю і апельсинову цедру. Добре перемішати і розкласти тісто по формах.
Випікати гарбузові кекси при 180 ºС протягом 25-30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Смачного!








На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ