Топ-5 найкращих рецептів на Хеллоуїн
Портал OGO.ua пропонує вам п'ять рецептів страв, які можна приготувати в це свято.
Маленькі копчені сосиски.
Тісто листкове-дріжджове для круасанів або звичайне листкове.
Гірчиця або кетчуп.
Взяти тісто, розрізати його на квадратики за розміром сосисок. Обернути сосиски так, щоб візуально тісто нагадувало розтягнутий бинт. Викласти на деко і запікати в духовці при температурі 180°C до готовності тіста. В кінці намалювати гірчицею пики на сосисках.
Рисові кульки у вигляді гарбуза
Рис круглозернистий - 200 г.
Вода - 250 мл.
Сік морквяний свіжовичавлений - 150 мл.
Сіль - за смаком.
Для прикраси: Маслини.Перець солодкий зелений.
Рис промити і висипати в каструлю, додати воду і морквяний сік. Якщо ви хочете отримати більш насичений колір, то можна додати томатну пасту або мелену паприку. Посолити, поперчити рис з соком. Довести рис до кипіння, варити 20 хвилин, потім остудити.
Змочити руки водою, сформувати кульки з рису, злегка притискаючи, щоб він тримав форму. З маслин вирізати "очі" і "рот", а з зеленого перцю плодоніжки. Задекорувати кульки.
Печиво "Чаклунські пальчики"
Мигдаль очищений - 30 шт.
Борошно - 300 г.
Масло вершкове - 110 г.
Яйце - 1 шт.
Цукрова пудра - 100 г.
Лікер апельсиновий - 15 мл.
Розпушувач - 1,5 ч.л.
Сіль морська велика - щіпка.
Збити міксером розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, яйце і лікер. Додати розпушувач, сіль, частину борошна і перемішати. Висипати на стіл решту борошна і швидко замісити тісто так, щоб воно було еластичним і не прилипало до рук. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 20 хвилин.
Дістати тісто, сформувати з нього ковбаску і розрізати на 30 частин. З кожної частини виліпити палець, ножем зробити малюнок (складочки, фаланги), з того боку, де повинен бути ніготь, прикріпити мигдаль.
Деко застелити пергаментом, пофарбувати мигдаль будь-яким варенням червоного кольору. Випікати печиво 10-20 хвилин при температурі 180°C.
Гарбузові кекси
гарбузового пюре - 200 г.
борошно - 150 г.
вершкове масло - 60 г.
цукор - 90 г.
яйця - 2 шт.
молоко - 50 мл.
розпушувач - 1.5 ч.л.
цедра одного апельсина.
дрібка солі, щіпка кориці.
Розм'якле вершкове масло збити з цукром. Додати яйця по одному, кожен раз збиваючи. Додати гарбузове пюре і молоко, перемішати.
Всипати просіяне з розпушувачем тіста борошно, додати сіль, корицю і апельсинову цедру. Добре перемішати і розкласти тісто по формах.
Випікати гарбузові кекси при 180 ºС протягом 25-30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Смачного!

смаколики на Хеллоуїн, тематичні рецепти, кулінарія, рецепти, Хеллоуїн
Як зберегти свіжість хліба надовго

Свіжоспечений хліб із рум’яною скоринкою та ніжною, м’якою м’якушкою — справжня гастрономічна розкіш. Білий, житній чи зерновий — кожен має своїх поціновувачів. Та скільки разів ми стикалися з розчаруванням, коли вже наступного дня хліб ставав твердим і сухим?
переглядів: 232
П’ять простих налаштувань, які допоможуть смартфону працювати довше

Ми живемо в епоху, коли смартфон — не просто засіб зв’язку, а особистий помічник, навігатор, розважальний центр і навіть кишеньковий офіс.
переглядів: 242
Як розписати писанку: інструменти, техніка, орнамент

Розпис писанки — це не просто творчий процес. Це глибоке занурення у власне "я", спосіб осмислення світу і форма збереження культурної спадщини. Писанка — це не лише великодній символ, а живий код української нації, в якому переплітаються естетика, духовність і історична пам’ять.
переглядів: 245
Компенсація для роботодавців: як отримати підтримку за працевлаштування молоді

Роботодавці в Україні мають можливість отримати фінансову компенсацію за працевлаштування молодих фахівців. Про це повідомляє Державна служба зайнятості. Ініціатива спрямована на підтримку бізнесу та створення додаткових можливостей для молоді, яка лише починає свій професійний шлях.
переглядів: 264
Як перевірити масло вдома: кілька простих рецептів

Вершкове масло — постійний гість на кухні багатьох українських родин. Його цінують не лише за універсальність у приготуванні страв, а й за поживні властивості.
переглядів: 186