Ми у Facebook
02.11.2022, 13:38

Безробітних на Рівненщині залучатимуть до робіт, а скільки платитимуть?

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль сьогодні, 2 листопада, підписав розпорядження про залучення безробітних жителів Рівненщини до суспільно-корисних робіт. А це значить, що громада та військові зможуть залучати жителів до виконання тієї роботи, яка зараз потрібна на їхній території.
Це може бути, облаштування та укріплення блокпостів, заготівля дров для військових, вирубка дерев для формування окопів, виготовлення маскувальних сіток тощо.

А ще вони братимуть участь в укріпленні дамб, розчищенні автодоріг від завалів та снігу. Залучатимуться до розвантаження гуманітарної допомоги, облаштування укриттів, сільськогосподарських робіт.

Коваль запевнив, що за це зареєстровані в Обласному центрі зайнятості безробітні отримуватимуть кошти в сумі мінімальної заробітної плати – 6700 грн.

"Це більше ніж допомога по безробіттю", - наголосив Віталій Коваль.

Також, за його словами, покриватимуть єдиний соціальний внесок на державне страхування і оплачуватимуться перших 5 днів тимчасової непрацездатності в межах строкового трудового договору. Крім того, фінансуватиметься проїзд в межах регіону до місця виконання суспільно-корисних робіт та у зворотному напрямку.

За повідомленням з офіційного Телеграму Віталія Коваля.

Нагадаємо, у Рівному почали навчати операторів швейного обладнання. У Рівному в переселенців вимагатимуть, аби ті йшли на роботу





На правах реклами