Ми у Facebook
05.11.2022, 16:15

Бабка Нягре - покроковий рецепт від рівнянки

Шедевральним рецептом молдавської кухні ділиться із рівнянами пані Олена у соцгрупі «Рівняни готують». Бабка Нягре, або іншими словами чорна бабка - рецепт дивний всім: від технології приготування до одержуваного результату. Нічого подібного в інших рецептурах не зустрінете!

Отже, на півпорції смаколика нам потрібно:
- 5 яєць
- 100 мл олії
- 200 г борошна
- 250 мл молока
- 3/4 стол. ложки соди
- 150 г цукру
- 125 мл кефіру
- 20 мл горілки

•В окремому посуді підготуйте - 30 г вершкового масла та три столові ложки сухарів для форми.
•Борошно просіяти, з'єднати з содою, цукром і олією. Перемішати.
•Влити по черзі кефір і молоко. Збиваємо міксером, щоб не було грудок.
•Окремо збити дуже гарно яйця, хвилин 15 міксером.
•Змішати яйця з тістом, акуратно перемішати, додати горілку.
Увага! Як починаєте збивати яйця, ввімкніть духовку на 200°.
Важливо,рівнянка радить форму з тістом обов'язково накрити кришкою.
•Форма для випічки має бути з товстими стінками. Змастити маслом, обсипати сухарями, вилити тісто.
•Випікати 90 хвилин. Далі знижуємо температуру до 100° і випікати ще 90 хвилин.
•Дати відпочити, не виймаючи з духовки хоча б до теплого стану. Смачного!





На правах реклами