Ми у Facebook
12.11.2022, 12:30

Посівний календар на листопад 2022 року

У листопаді садівники і городники готують ділянку до зими і доглядають за озимими рослинами. У листопаді наступають справжні морози і часто випадає перший сніг, тому рослини накривають від заморозків. В останній осінній місяць висаджують рослини в грунт і в теплицю, а також вирощують кімнатні квіти.
12-14 листопада - посів на зиму моркви, редьки, буряка, шпинату. Мульчування грядок і клумби. Посадка хризантеми, календули, космеї і всіх багаторічних квітів. Побілка стовбурів дерев. Не можна обприскувати рослини ядохімікатами.

15-16 листопада - не рекомендуються посіви, посадки, поливи і підживлення рослин. Можна проводити санітарну обрізку малини і дерев. Викопування бульб і укриття троянд на зиму. Мульчування малини, полуниці і суниці.

17-19 листопада - підгортання тепличних рослин і посадка вигоночних культур. У сонячну і теплу погоду - посів однорічних квітів і троянд. Мульчування саджанців дерев. Не рекомендується замочувати насіння.

20-22 листопада - підзимний посів моркви, кореневої петрушки і буряка. Вигонка цибулі на зелень. Прибирання коренеплодів на зберігання. Сприятливі дні для посадки будь-яких квітів, декоративних чагарників і троянд. Не рекомендується обробляти і удобрювати рослини хімічними засобами.

23-25 листопада - дні молодика. Роботи з рослинами не проводяться.

26-27 листопада - підзимний посів салату, моркви, шпинату і буряка. Можна садити озимий часник. Дозволяються рясні поливи, обрізки і прищіпки - рани швидко гояться. Сприятливі дні для посадок будь-яких кущів і дерев.

28-29 листопада - перекопування і розпушування грунту, внесення в неї добрив. Підгортання тепличних овочів. Проріджування сходів і боротьба з бур'янами. Приховування квітів і молодих рослин на зиму. Побілка дерев і очищення старої кори, видалення хворих гілок. Не рекомендуються посіви і пересадки будь-яких овочів, а також посіви квітів в горщиках.

30 листопада - вдалий день для посіву і посадок будь-яких овочів і зелені. Мінеральні та органічні підгодівлі. Поливи дуже помірні. Посадки багаторічних квітів і вічнозелених чагарників, а також ожини і смородини. Не рекомендується обрізати рослини, обробляти від хвороб, шкідників.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ