Заправка для харчо на зиму: неймовірно смачно та легко
Помідори – 2 кг
Цибуля - 500 г
Часник - 100 г
Сливи – 200 г
Волоські горіхи - 100 г
Круглий рис – 50 г
Гострий стручковий перець – 1 шт.
Цукор – 2 ст.л.
Сіль – 1 ст.л.
Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
Оцет – 3 ст.л.
Рослинна олія - 1/2 склянки
Перець, лавровий лист, кінза, петрушка – до смаку.
⠀
Приготування:
1. Овочі миємо та очищаємо. Томати звільняємо від шкірки та подрібнюємо у блендері до стану пюре. Сливи відварюємо до готовності, видаляємо кісточки та подрібнюємо м'якоть.
2. Цибуля і гострий перець дрібно нарізаємо і обсмажуємо в олії до напівготовності. Додаємо хмелі-сунелі та смажимо овочі до готовності, періодично помішуючи.
3. На окремій сухій сковороді обсмажуємо волоські горіхи 10 хвилин, помішуючи. Потім подрібнюємо їх у крихту.
4. Обсмажений перець та цибулю поміщаємо в глибоку ємність, додаємо подрібнені томати та сливи. Ставимо на повільний вогонь і варимо приблизно 30 хвилин. Додаємо сіль, цукор та спеції. Гасимо ще 30 хвилин.
5. Рис добре промиваємо, відкидаємо на друшляк і залишаємо так, доки не стіче вся вода. Потім додаємо рис до овочів, добре перемішуємо і гасимо ще 20 хвилин.
6. Подрібнені часник, зелень та горіхи додаємо у загальну масу. Перемішуємо і гасимо ще 15 хвилин. За хвилину до зняття з вогню додаємо в заправку оцет і перемішуємо все.
7. Розкладаємо готове заправлення в чисті, попередньо стерилізовані банки. Закриваємо кришками і закочуємо. Ставимо банки із заправкою вгору дном, укутуємо ковдрою і залишаємо так до повного остигання.
⠀
Прибираємо банки на зберігання у підвал, льох чи холодильник.

рецепт, "Готуємо вдома, смачно, корисні поради господиням, домашні рецепти
Уже легендарні рівненські писанки готують до зустрічі із рівнянами

Яскраві та оригінальні великі писанки, які щороку красуються на вулицях Рівного, уже почали готувати до виходу в люди.
переглядів: 218
Вербна неділя: яке значення цього свята

Саме сьогодні вшановують євангельську подію, про яку провістив пророк Захарія за пів тисячоліття до Різдва Христового. «Не бійся, дочко Сионська! Ось Цар твій гряде, сидячи на молодому ослі» (Ін. 12:15)
переглядів: 190
Захисниця з Рівненщини прагне після війни шукати зниклих безвісті

Молодший сержант Анастасія Шевчук, позивний «Відьмочка», – начальниця їдальні 60 батальйону 104-ї окремої бригади. У мирному житті – перукарка-модельєрка, сьогодні – військовослужбовиця, що стоїть на передовій тилової підтримки наших захисників.
переглядів: 201
"Було ніде голці впасти": рівняни вранці заполонили храми на Вербну неділю

Читачі повідомляють, що сьогодні, 13 квітня, у рівненських церквах було особливо людно.
переглядів: 247
Рівненські спортсмени вибороли медалі на відкритому Кубку Новояворівська з бочча

У Новояворівську Львівської області відбувся відкритий Кубок міста з бочча серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Змагання були присвячені четвертій річниці створення громадської організації «Бочча Новояворівськ» та зібрали 26 учасників із шести регіонів України.
переглядів: 231