Ми у Facebook
13.11.2022, 15:27

Заправка для харчо на зиму: неймовірно смачно та легко

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:

Помідори – 2 кг
Цибуля - 500 г
Часник - 100 г
Сливи – 200 г
Волоські горіхи - 100 г
Круглий рис – 50 г
Гострий стручковий перець – 1 шт.
Цукор – 2 ст.л.
Сіль – 1 ст.л.
Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
Оцет – 3 ст.л.
Рослинна олія - 1/2 склянки
Перець, лавровий лист, кінза, петрушка – до смаку.

Приготування:

1. Овочі миємо та очищаємо. Томати звільняємо від шкірки та подрібнюємо у блендері до стану пюре. Сливи відварюємо до готовності, видаляємо кісточки та подрібнюємо м'якоть.
2. Цибуля і гострий перець дрібно нарізаємо і обсмажуємо в олії до напівготовності. Додаємо хмелі-сунелі та смажимо овочі до готовності, періодично помішуючи.
3. На окремій сухій сковороді обсмажуємо волоські горіхи 10 хвилин, помішуючи. Потім подрібнюємо їх у крихту.
4. Обсмажений перець та цибулю поміщаємо в глибоку ємність, додаємо подрібнені томати та сливи. Ставимо на повільний вогонь і варимо приблизно 30 хвилин. Додаємо сіль, цукор та спеції. Гасимо ще 30 хвилин.
5. Рис добре промиваємо, відкидаємо на друшляк і залишаємо так, доки не стіче вся вода. Потім додаємо рис до овочів, добре перемішуємо і гасимо ще 20 хвилин.
6. Подрібнені часник, зелень та горіхи додаємо у загальну масу. Перемішуємо і гасимо ще 15 хвилин. За хвилину до зняття з вогню додаємо в заправку оцет і перемішуємо все.
7. Розкладаємо готове заправлення в чисті, попередньо стерилізовані банки. Закриваємо кришками і закочуємо. Ставимо банки із заправкою вгору дном, укутуємо ковдрою і залишаємо так до повного остигання.

Прибираємо банки на зберігання у підвал, льох чи холодильник.





На правах реклами