Ми у Facebook
20.11.2022, 16:20

У Рівному відбулося відкриття виставки Вікторії Кисиленко

20 листопада у Рівному відбулося відкриття виставки: "Дерева, квіти і трави України" відомої лялькарки та флористки Вікторії Кисиленко.
"Сьогодні відкрилася виставка Вікторії Кисиленко- майстрині-лялькарки, флористики з міста Рівного. Дуже приємно, що на виставку прийшло стільки відвідувачів. Вікторія Кисиленко-це одна з провідних майстринь нашої області та найстаріших майстринь Рівненщини. Вона до цього часу є активною учасницею обласних заходів, виставок і гідно представляє Рівненщину на всеукраїнському рівні," - прокоментувала Юлія Гончарова завідувач відділу збереження й розвитку регіональної нематеріальної культурної спадщини Рівненського обласного центру народної творчості.



Вікторія Никифирівна родом з Луганщини, але саме краса Поліського краю надихнула її на творчість. Особлива любов майстрині - льон.

У 1981 році Вікторія Никифирівна зробила першу лялечку з тіпаного льону, з тих пір цей дивовижний матеріал не відпускає її, а лялечки-красуні розійшлися по всьому світу, зберігаються у Державному музеї іграшки в Києві, в обласному краєзнавчому музеї, тішать малюків і дорослих у Рівненському театрі ляльок.



Рівняни та гості міста зможуть відвідати виставку впродовж місяця у
Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці.










На правах реклами