Ми у Facebook
21.11.2022, 20:35

П'ять українських фільмів, які підійдуть для затишного сімейного вечора

Пропонуємо вам підбірку хороших українських фільмів, які варто переглянути.
1. "Снайпер. Білий ворон"

Фільм режисера Мар'яна Бушана розповідає історію пацифіста-дивака Миколи. Україна наприкінці 2013 року. Разом з вагітною дружиною Настею він живе у власноруч виритій норі на нещодавно придбаній землі під Горлівкою на Донеччині. Подружжя живе усамітнено і нікого не чіпає. Допоки рашисти не анексували Крим і частини Донецької та Луганської областей. Вони зґвалтували та вбили вагітну дружину Миколи та спалили його будинок. Тож він вирішив помститися.
Головний герой вступає до лав Збройних сил України та стає снайпером. Сюжет фільму заснований на реальній історії.

2. "Cусідка"

Романтична комедія з Ксенією Мішиною та Артемієм Єгоровим у головних ролях.
Затятий холостяк Петро побився об заклад зі своїм найкращим другом, що зможе прожити місяць з жінкою під одним дахом. Так у його квартирі з’являється Вероніка – елегантна вчителька музики, яка щойно пішла від чоловіка-тирана. Проте ставки зростають, коли Петро дізнається про дітей Вероніки!

3. "Носоріг"

Історія фільму розгортається у 1990-ті в Україні. Головний герой — бандюга на прізвисько Носоріг втрапляє у лещата українського кримінального світу 1990-их та починає свій кривавий шлях, що приводить його зовсім не туди, куди він очікував.

4. "Стоп-Земля"

16-річна інтровертна школярка-Маша вчиться у звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, які по-своєму переживають напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів, вийти з зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Маша розуміє, що якщо не наважиться — ніколи не знатиме, чи є взаємним її кохання до хлопця.

5. "Клондайк"

Фільм розповідає про місцеву родину, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Головні герої Ірина та Анатолій очікують народження першої дитини, але війна жорстоко вривається в їхні життя разом із уламками збитого боїнга. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування.





На правах реклами