Ми у Facebook
01.12.2022, 13:50

Рівненщина: Де купити живу новорічну ялинку

Державні лісогосподарські підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства готові цьогоріч реалізувати 153 тис новорічних дерев.
Дерева виростили на спеціальних плантаціях, площа яких 136 га. Загалом на них росте 654 тис. новорічних ялинок.
У цьому році в області посаджено ще 11 га нових плантацій новорічних ялинок.

Традиційно споживачам пропонуватимуться сосни звичайні, ялини, ялиці. Також будуть реалізовувати новорічні дерева в горщиках, зокрема так можна буде придбати ялину голубу.

Вартість святкових дерев залежатиме від їх висоти, планується, що у середньому відпускна ціна одного дерева з лісгоспів залишиться на рівні минулого року.

Нагадуємо, що новорічні ялинки, заготовлені у держлісгоспах, будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами:[/b]
- самоклейними етикетками
- пластмасовими бирками-стяжками

У зимовий час усі насадження особливо ретельно охороняються спеціальними рейдовими групами, які працюють в усіх лісогосподарських підприємствах області.



Штрафні санкції за незаконну вирубку новорічних дерев складаються із суми заподіяної шкоди лісу та адміністративного чи кримінального (у разі істотної шкоди) штрафу. Розмір шкоди залежить від місця скоєння незаконної рубки новорічної ялинки (в лісі чи в межах населеного пункту) та діаметра дерева у корі біля шийки кореня. Так, для громадян мінімальний розмір штрафу становить 510 грн., а сума відшкодування збитків від 599 грн.

Нагадаємо, минулого року ціни стартували від 150 грн за одиницю, звісно, що ціна залежала від висоти й від породи дерева. Для прикладу, вартість срібних ялинок, які мають попит, стартувала від 480 грн.
[b]





На правах реклами