Ми у Facebook
04.12.2022, 17:09

Cьогодні Введення в храм Пресвятої Богородиці: чому це свято особливо значне?

фото з pomisna.info

Свято Введення у храм Пресвятої Богородиці входить до числа дванадесятих – дванадцяти найбільших християнських свят після Великодня.
У чому значення цього свята пояснили у Православній церкві України.

З Передання ми знаємо, що подія введення Пречистої Діви у храм сталася, коли Вона перебувала ще у зовсім юному віці. Діву Марію привели до Єрусалимського храму Її батьки, щоб передати на виховання первосвященнику. Так, увійшовши до храму, майбутня Богоматір мала зростати у чистоті й святості, аби через роки послужити великій тайні Боговтілення.



Згадаймо: у другій книзі Царств описаний випадок, коли Оза без належного благоговіння доторкнувся до святині – Ковчегу Божого Завіту. За це він був покараний смертю. Діва Марія ж не просто доторкнулася до освяченого Богом предмета, але Сама стала Ковчегом нерукотворним, прийнявши в Себе Божого Сина і давши Йому народження.

Свято введення у храм Пресвятої Богородиці має велике значення для християн, адже ця подія стала сходинкою до сповнення нашого спасіння, як про це і співається у текстах святкового богослужіння. Послуживши тайні Боговтілення, для всіх вірних Пречиста Діва стала «Зорею, що Сонце попереджає». І Вона досі, як Провідна Зірка, вказує нам шлях до спасіння та супроводжує й підтримує нас на ньому.

Про це йдеться на офіційній сторінці ПЦУ у мережі Фейсбук.

Нагадаємо, Православна церква України закликала до міри у тілесному пості





На правах реклами