Смачний салат до новорічного столу
Окісток курячий копчений – 500 г
Печериці – 300 г
Яйця варені – 3 шт.
Сир твердий – 150 г
Помідори – 1 шт. (Великий)
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Майонез – 150 г
Олія (для смаження) – 30 мл
Сіль – 1 щіпка
Перець чорний мелений – 1 щіпка
Етапи приготування:
Готуємо інгредієнти для приготування салату. Яйця відварюємо. Цибулю чистимо, гриби та помідор миємо.
Дрібно ріжемо цибулю і гриби.
Обсмажуємо на олії цибулю та гриби, солимо і перчимо їх. Відставляємо убік остигати.
Копчене стегенце очищаємо від жиру, шкірки та кісток. Ріжемо м’ясо кубиками.
Сир та яйця натираємо на тертку.
Починаємо збирати салат. На широку тарілку встановлюємо роз'ємну форму. Добре підійде форма діаметром 22 сантиметри. Від діаметра форми залежить висота салату. Стінки форми треба змастити майонезом.
Першим шаром на дно викладаємо курку. Майонезом її не змащуємо.
Далі – шар сиру. Змастити майонезом. Наступним шаром викласти половину порції яєць. Розрівняти та змастити майонезом.
Поверх яєць викладаємо шар грибів з цибулею. Майонезом не змащуємо - достатньо олії, яка залишилася в грибах під час смаження.
На гриби викладаємо шар яєць. Змащуємо майонезом.
Прикрашаємо салат нарізаним помідором, а далі поміщаємо його в холодильник на 30 хвилин.
Всім смачного!

корисні поради, поради, салат, смачний салат, кулінарія, новорічний салат, салат “Чікаго”
Як зберегти свіжість хліба надовго

Свіжоспечений хліб із рум’яною скоринкою та ніжною, м’якою м’якушкою — справжня гастрономічна розкіш. Білий, житній чи зерновий — кожен має своїх поціновувачів. Та скільки разів ми стикалися з розчаруванням, коли вже наступного дня хліб ставав твердим і сухим?
переглядів: 158
П’ять простих налаштувань, які допоможуть смартфону працювати довше

Ми живемо в епоху, коли смартфон — не просто засіб зв’язку, а особистий помічник, навігатор, розважальний центр і навіть кишеньковий офіс.
переглядів: 167
Як розписати писанку: інструменти, техніка, орнамент

Розпис писанки — це не просто творчий процес. Це глибоке занурення у власне "я", спосіб осмислення світу і форма збереження культурної спадщини. Писанка — це не лише великодній символ, а живий код української нації, в якому переплітаються естетика, духовність і історична пам’ять.
переглядів: 180
Компенсація для роботодавців: як отримати підтримку за працевлаштування молоді

Роботодавці в Україні мають можливість отримати фінансову компенсацію за працевлаштування молодих фахівців. Про це повідомляє Державна служба зайнятості. Ініціатива спрямована на підтримку бізнесу та створення додаткових можливостей для молоді, яка лише починає свій професійний шлях.
переглядів: 185
Як перевірити масло вдома: кілька простих рецептів

Вершкове масло — постійний гість на кухні багатьох українських родин. Його цінують не лише за універсальність у приготуванні страв, а й за поживні властивості.
переглядів: 131