Рецепт дня: Як приготувати запашний різдвяний штолен
- сухофрукти - 300 г (курага, журавлина сушена, родзинки),
- рідина для замочування - 200 г (цитрусовий сік, або алкоголь,
- борошно - 360 г,
- сіль - 2 г,
- дріжджі (сухі) - 8 г,
- смалець - 50 г,
- масло 82% - 80 г,
- цукор - 50 г,
- цедра з 2-ох великих апельсинів,
- молоко (тепле) - 170 г,
- жовток - 1 шт.,
- масло 82% (для змащення готового штолена) - 50 г,
- цукрова пудра (для присипки готового штолена) - 50 г.
Нарізати великі сухофрукти дрібними шматочками. Змішати з рештою сухофруктів, залити рідиною, перемішати і залишити на 12 год.
Ложкою розтерти цукор із апельсиновою цедрою. В чашу для замісу помістити дріжджі з цитрусовим цукром, додати тепле молоко, борошно, жовток, сіль. Замісити, накрити, залишити на 30 хвилин.
Розтопити і охолодити вершкове масло і смалець. Додати до тіста, знову замісити. Я знову скористалася кухонною машиною. Накрити. Залишити для підходу (приблизно на 1 год.).
Відцідити сухофрукти від рідини. Готове тісто помістити на припилену борошном дошку. Легко розтягнути в прямокутник. Помістити сухофрукти, акуратно рівномірно перемнути руками, ніби вмішуючи сухофрукти в тісто. Сформувати штолен. Помістити на невелику дошку накриту папером для випічки, накрити плівкою та помістити в холодильник на 8 годин.
Попередньо розігріти духовку до 180 градусів. Перемістити штолен разм з папером на деко. Пекти, час випічки, зрозуміло, дуже індивідуальний (плюс мінус півтори години), готовність провіряти шпажкою.
Охолоджений штолен обмастити зі всіх сторін розтопленим вершковим маслом та присипати густо пудрою. Обмотати в фольгу і на вистойку 2-3 тижні.

випічка з сухофруктами, різдвяна випічка, рецепт штолена, як приготувати, штолен, споживач
Щоденний гороскоп на неділю, 9 березня

Неділя сприятлива для дій – Сонце в тріні з Марсом дає силу, рішучість і волю відстояти свою позицію. Це чудовий час, щоб зробити те, на що вам раніше не вистачало сил. Однак у цього аспекту є і зворотний бік – він може викликати нетерплячість і бажання за будь-яку ціну висувати власні аргументи.
переглядів: 368
Чим корисний березовий сік?

Від хвороб березовий сік, швидше за все, не позбавить, проте стане джерелом багатьох корисних речовин і не нашкодить фігурі.
переглядів: 342
Боул із гречкою та яйцем: смачна та корисна страва на кожен день

Такий сніданок чудово заряджає енергією на весь день!
переглядів: 436
До 20 градусів тепла: прогноз погоди на вихідні

Ці вихідні на Рівненщині будуть супроводжуватися дуже теплою та сухою погодою.
переглядів: 424
Скільки можна зберігати насіння овочів та як перевірити його схожості

Багато городників зберігають насіння з минулих років, сподіваючись використати його у наступному сезоні. Однак тривале зберігання може суттєво вплинути на його схожість.
переглядів: 478