Ми у Facebook
14.12.2022, 11:05

Рецепт дня: Як приготувати запашний різдвяний штолен

Різдво наближається, тож час готувати смаколи до свята. Спекли імбирне печиво, тоді час місити штолен.
Для приготування одного штолена вам знадобиться:

- сухофрукти - 300 г (курага, журавлина сушена, родзинки),
- рідина для замочування - 200 г (цитрусовий сік, або алкоголь,
- борошно - 360 г,
- сіль - 2 г,
- дріжджі (сухі) - 8 г,
- смалець - 50 г,
- масло 82% - 80 г,
- цукор - 50 г,
- цедра з 2-ох великих апельсинів,
- молоко (тепле) - 170 г,
- жовток - 1 шт.,
- масло 82% (для змащення готового штолена) - 50 г,
- цукрова пудра (для присипки готового штолена) - 50 г.


Нарізати великі сухофрукти дрібними шматочками. Змішати з рештою сухофруктів, залити рідиною, перемішати і залишити на 12 год.

Ложкою розтерти цукор із апельсиновою цедрою. В чашу для замісу помістити дріжджі з цитрусовим цукром, додати тепле молоко, борошно, жовток, сіль. Замісити, накрити, залишити на 30 хвилин.

Розтопити і охолодити вершкове масло і смалець. Додати до тіста, знову замісити. Я знову скористалася кухонною машиною. Накрити. Залишити для підходу (приблизно на 1 год.).

Відцідити сухофрукти від рідини. Готове тісто помістити на припилену борошном дошку. Легко розтягнути в прямокутник. Помістити сухофрукти, акуратно рівномірно перемнути руками, ніби вмішуючи сухофрукти в тісто. Сформувати штолен. Помістити на невелику дошку накриту папером для випічки, накрити плівкою та помістити в холодильник на 8 годин.

Попередньо розігріти духовку до 180 градусів. Перемістити штолен разм з папером на деко. Пекти, час випічки, зрозуміло, дуже індивідуальний (плюс мінус півтори години), готовність провіряти шпажкою.

Охолоджений штолен обмастити зі всіх сторін розтопленим вершковим маслом та присипати густо пудрою. Обмотати в фольгу і на вистойку 2-3 тижні.





На правах реклами