Ми у Facebook
23.12.2022, 17:00

Суші до новорічного столу: як приготувати японську страву вдома?

Ми розповімо вам, як приготувати найпопулярніші роли смачніше та дешевше, ніж у ресторанах.
Роли "Філадельфія"
Інгредієнти на 4 порції:
Норі – 10 г
Лосось – 200 г
Крем-сир – 200 г
Огірки – 150 г
Кунжут – 5 г
Круглий рис – 1 ст.
Вода – 250 мл
Рисовий оцет – 3 ч.л.
Цукор – 0,5 ст.л.
Сіль – 0,5 ч.л.
Соєвий соус – до смаку

Процес приготування:
- Для суші потрібно правильно відварити рис – підійде будь-який круглий рис. Його ретельно промиваємо, заливаємо чистою водою і ставимо на сильний вогонь, доводимо до кипіння. Співвідношення води та рису тут 1:1,5.
Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму й варимо рис на самому слабкому вогні 15 хвилин, кришку не відкриваємо і не перемішуємо.

- Тим часом готуємо заправку для рису. В рисовий оцет додати сіль і цукор, добре перемішати. Можна відразу ж очистити й нарізати огірок смужками.

- Зняти рис з вогню і дати йому постояти ще 10 хвилин із закритою кришкою. Рис полити заправкою і перемішати, в ідеалі дерев’яною лопаткою. Дати рису трохи охолонути.

- Лист норі розрізати на 2 половинки, килимок для ролів обгорнути харчовою плівкою. Руки змочити у воді й на шорсткий бік листа норі викласти рис тонким шаром. За допомогою килимка акуратно перевертаємо лист норі рисом униз. На лист кладемо крем-сир, огірок або авокадо. За допомогою циновки акуратно згортаємо рол.

- На килимку рівним шаром розкласти філе риби, загорнути заготівлю ролу за допомогою того ж килимка. Ножем акуратно нарізати рол на 6-8 частин.

Смачного!





На правах реклами