Суші до новорічного столу: як приготувати японську страву вдома?
Інгредієнти на 4 порції:
Норі – 10 г
Лосось – 200 г
Крем-сир – 200 г
Огірки – 150 г
Кунжут – 5 г
Круглий рис – 1 ст.
Вода – 250 мл
Рисовий оцет – 3 ч.л.
Цукор – 0,5 ст.л.
Сіль – 0,5 ч.л.
Соєвий соус – до смаку
Процес приготування:
- Для суші потрібно правильно відварити рис – підійде будь-який круглий рис. Його ретельно промиваємо, заливаємо чистою водою і ставимо на сильний вогонь, доводимо до кипіння. Співвідношення води та рису тут 1:1,5.
Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму й варимо рис на самому слабкому вогні 15 хвилин, кришку не відкриваємо і не перемішуємо.
- Тим часом готуємо заправку для рису. В рисовий оцет додати сіль і цукор, добре перемішати. Можна відразу ж очистити й нарізати огірок смужками.
- Зняти рис з вогню і дати йому постояти ще 10 хвилин із закритою кришкою. Рис полити заправкою і перемішати, в ідеалі дерев’яною лопаткою. Дати рису трохи охолонути.
- Лист норі розрізати на 2 половинки, килимок для ролів обгорнути харчовою плівкою. Руки змочити у воді й на шорсткий бік листа норі викласти рис тонким шаром. За допомогою килимка акуратно перевертаємо лист норі рисом униз. На лист кладемо крем-сир, огірок або авокадо. За допомогою циновки акуратно згортаємо рол.
- На килимку рівним шаром розкласти філе риби, загорнути заготівлю ролу за допомогою того ж килимка. Ножем акуратно нарізати рол на 6-8 частин.
Смачного!

суші, рецепт, рол філадельфія, новорічний стіл, готуємо вдома
Сьогодні почався Пасхальний, Світлий тиждень

Попередній тиждень, до свята Пасхи, називався Страсним, або Великим, і всі дні його носили назву великих. Зі світлим Христовим Воскресінням розпочинається тиждень Пасхальний, або Світлий, і всі дні цієї седмиці (до суботи включно) називаються світлими: Світлий понеділок, Світлий вівторок, Світла середа тощо.
переглядів: 52
Літні канікули не будуть скорочувати: це фейк

У соціальних мережах активно поширюється неправдива інформація щодо нібито обов’язкового скорочення літніх канікул у 2025 році. У Міністерстві освіти і науки України наголошують: жодних рішень з цього приводу уряд не ухвалював.
переглядів: 65
Поливаний понеділок 2025: традиції, історія та заборони

Другий день після Великодня в Україні має особливу традицію — Поливаний понеділок.
переглядів: 430
Які закуски зробити на великодній стіл: поради від досвідчених господинь

Великдень — одне з найочікуваніших свят у році, коли за родинним столом збираються найрідніші. Після святкового богослужіння і освячення паски, яйця, м’яса та інших наїдків — настає час застілля. І саме закуски задають тон усій великодній трапезі.
переглядів: 292
Привітання із Великоднем 2025: які приємні слова сказати близьким

Великдень — одне з найсвітліших і найтепліших свят у році. Це час, коли серце наповнюється добром, надією та радістю. У 2025 році Світле Воскресіння Христове святкуємо 20 квітня — саме час підготувати щирі слова для найрідніших.
переглядів: 394