Чайний гриб або комбуча: Показання та спосіб застосування
Суміш бактеріальної та дріжджової флори допомагає чайному грибу покращувати самопочуття при колітах, ентеритах, гастритах, інших захворюваннях бактеріального характеру. Вживання комбучі можливо при цукровому діабеті. Вона м'яко тонізує нервову систему при цьому знімаючи напругу. Прийом комбучі вранці допоможе підготувати шлунок, нирки та печінку до денної роботи. Увечері напій з комбучі заспокоїть, зніме запалення, зменшує напругу тіла, допоможе швидше заснути. Детальніше про дію чайного гриба розповідає Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб.
Скільки разів на день можна пити чайний гриб
Чайний гриб можна легко приготувати вдома. Для цього знадобиться сам гриб, його можна відсадити з уже готового напою. До комбучі можна додати будь-який сорт чаю, який ви зазвичай вживаєте, для отримання оригінального смаку. Домашній чайний гриб слід зберігати в скляній банці, в теплому затіненому місці, без доступу прямих сонячних променів. Зливають настій утворений грибом кожні 2-4 дні влітку і кожні 5-6 днів взимку, він повинен бути кисло-солодким на смак. Чайний квас п'ють процідженим через щільне сито або кілька шарів марлі. Частота використання комбучі не повинна перевищувати 3-4 разів на добу, інакше можлива діарея або алергічна реакція організму. Оскільки чайний гриб - це напій бродіння, його краще не пити натщесерце. Також, комбучу не варто пити під час або одразу після їжі. Ідеальний час для споживання - за 1-2 години після їжі. Міцна комбуча, на відміну від чаю, містить незначну кількість алкоголю, на це теж слід зважати.
Кому не можна пити чайний гриб
Офіційних медичних протипоказань для прийому комбучі немає, оскільки гриб не є лікарським засобом. Напій містить в собі невелику кількість спирту, що робить його вживання не бажаним для дітей та вагітних.
Розчин, що перебродив, перед вживанням рекомендується розбавити мінеральною або кип'яченою водою. Людям з гастритами, виразками шлунка або зі зниженим тиском, слід проконсультуватися з лікарем перед прийомом напою.
Чим небезпечний чайний гриб
Високий вміст дріжджових культур та оцтових кислот може бути згубним для зубної емалі. Якщо у вас є проблеми з зубами використовуйте соломинку або уточніть у свого стоматолога чи можна вам приймати комбучу. Чайний гриб вважають продуктом з високою кислотністю, який не слід приймати людям з чутливим шлунком.
Пригнічує імунітет у людей, які приймають імунодепресанти, тому слід проконсультуватися з лікарем, перед початком регулярного споживання чайного гриба.
Шкідливий для алергіків. Якщо у вас є алергія на чай або індивідуальна непереносимість одного з компонентів комбучі, то напій з чайного гриба може викликати нудоту, блювоту, печінкову недостатність і головний біль.
Підсилює ризик молочнокислої коми, у людей, схильних до проблем з обміном речовин і хворих на тяжкі хвороби.

споживач, чайний гриб, комбуча, народна медицина, гомеопатія, як приготувати, настоянка з гриба
Податкові послуги стали доступні у застосунку "Дія"

Відтепер більшість податкових питань можна вирішити онлайн — без черг, паперової тяганини та візитів до установ. Завдяки порталу та мобільному застосунку "Дія" державні сервіси стали ще доступнішими та зручнішими.
переглядів: 257
Як приготувати мед із кульбаб: найсмачніший рецепт

Кульбабовий мед — це справжній скарб весни. Він має приємний золотистий колір, ніжний аромат та корисні властивості.
переглядів: 311
Що посадити в кінці квітня: сприятливі дати за місячним календарем

Квітень – ключовий місяць для садівників і городників. Саме у цей час висівають і висаджують основні культури, тому важливо орієнтуватися на місячний посівний календар, щоб досягти кращого врожаю.
переглядів: 403
Фестиваль тюльпанів "Волинська Голландія": скільки коштують квитки

Популярний квітковий фестиваль "Волинська Голландія" стартував цієї пятниці, 25 квітня. На квіткове поле можна зайти й безкоштовно, але для певних категорій осіб.
переглядів: 1076
Чи потрібно нести паску та крашанки на кладовище у Провідну неділю

Провідна неділя, або Радониця, — особливий день у православній традиції, коли віряни відвідують кладовища, щоб вшанувати пам'ять померлих родичів.
переглядів: 1077