Ми у Facebook
13.01.2023, 09:30

В Україну завезли генератори сумарною потужністю як один енергоблок АЕС

За 11 місяців 2022 року в Україну імпортували майже 354 тисячі генераторів на $355 млн, розповіли у Держмитслужбі на запит Forbes.
Потужність всіх пристроїв, що імпортуються, в середньому становить не менше 1 ГВт. Це можна порівняти з потужністю одного енергоблоку АЕС.

«Нещодавно уряд скасував податкові платежі для того, щоб пришвидшити постачання генераторів та Starlink і здешевити вартість цього обладнання для бізнесу. З 11 листопада, коли було прийняте це рішення, в Україну завезли 289 500 генераторів (269 500 – юрособи, 20 000 – фізособи). Це більше, ніж сукупно за останні п’ять років», – розповіла віцепрем’єр-міністр економіки Юлія Свириденко.



За словами урядовиці, серед АЗС найбільших мереж уже близько 90% забезпечені генераторами, продуктові магазини – на 50–60%.

З літа 2022-го кількість апаратів, що ввозяться, почала суттєво збільшуватися, а восени обсяги подвоювалися щомісяця. У жовтні мережа «Епіцентр» зафіксувала збільшення попиту на генератори у своїх магазинах у 5-7 разів. На найбільшому онлайн-рітейлері Rozetka за рік попит на ці пристрої зріс у чотири рази, а пік продажів був у листопаді. У жовтні пік продажу спостерігали і на Prom.ua.

Зараз ціни на генератори почали знижуватися.

Читайте також:

Як підключити генератор до будинку: найпоширеніші помилки

Як використовувати генератор: правила для новачків

Як правильно підключити генератор до будинку?






На правах реклами