Ми у Facebook
17.01.2023, 13:47

Як правильно обрати стабілізатор напруги для дому?

У період відключення світла, захистити техніку від перепадів електроенергії допоможе спеціальний стабілізатор. Він тримає вихідну напругу під постійним контролем та при необхідності регулює її до оптимальних значень.
Але стабілізатор потрібно правильно обрати. Мінреінтеграції підготувало кілька простих і ефективних порад.

Для будинку чи квартири підійде однофазна модель стабілізатора. Найдешевший варіант – релейні. Вони найпростіші за конструкцією та способом використання. Призначені зазвичай для дрібної техніки. Їх головний мінус – обмежений термін служби.

Сервопривідні мають більший діапазон вирівнювання напруги в порівнянні з попередніми та можуть впоратися з великим навантаженням. Однак, якщо перепади трапляються часто, то їх дії може бути недостатньо. Такий прилад потребує також регулярного технічного обслуговування.

Електронні – надійні та сучасні. Вони можуть впоратися з будь-якими перепадами, навіть постійними. Відрізняються своєю тихою роботою на відмінну від попередніх типів. Головний їхній недолік – висока ціна. Натомість термін їхньої служби доволі тривалий – до 13 років.

Але перед купівлею стабілізатора, проконсультуйтеся з фахівцем. Аби точно розрахувати потужність та не помилитися з важливими технічними деталями.

За повідомленням з офіційного Телеграму Мінреінтеграції (https://t.me/minre_ua)

Дізнайтеся, як вберегти електроприлади під час постійних відключень світла?





На правах реклами