Ми у Facebook
24.01.2023, 20:17

Вийде у світ довгождана книга письменниці з Рівного

Алла Рогашко, фото з її сторінки у мережі ФБ.

Письменниця з Рівного Алла Рогашко повідомила про скорий вихід своєї нової книги "Свідки дзеркала", яку вона чекала не один рік.
Письменниця розповідає, що двічі з видавництвом "Мандрівець" бралися готувати до друку цей роман (писаний ще у 2017-2020) і – щоразу зривалось.

"Не квапилася, лише спостерігала, бо знала: всесвіт ліпше знає, коли цій книжці час Бути. Хоч, зізнаюсь, не завжди було легко це прийняти.
Цієї осені я дізналась, чому мої "Свідки дзеркала" повинні були з’явитися книжкою саме тепер, за третім разом, і я неймовірно вдячна всесвіту за цю затримку.

Безмежно вдячна команді Видавництво "Мандрівець" за те, що, попри все, підготували до друку цю книжку. Підготували якісно і фантастично, як завжди/




Цей текст приходив мені розсипаними химерними пазликами, які я поволі збирала глупими ночами, у напівмареннях і позасвідомих станах майже три роки, з великими перервами. Іноді піймала себе на думці, що це може бути недописаний твір, адже самотужки – без потоку, в якому я занотовувала цей текст, цю інформацію – не написала би, просто не вигадала б усього цього.
Роман невеличкий, проте густий, концентрований, без краплі "води". Могла б, звісно, "розбавити" його для кількості знаків і, відповідно, сторінок, та й щоб читалось легше, але ніколи таким не займаюся. Він такий, яким прийшов, отже, так має бути. До речі, дописала я його в січні три роки тому, й саме у січні він потрапив у друкарню. Така ось НЕвипадковість)", - розповідає Алла Рогашко.

Роман "Свідки дзеркала" про те, як головний герой книги Корній лишає позаду безталанне існування і віддається інтуїції, бо відчуває: попереду – щось важливе й потрібне, хоч поки незбагненне. Невдовзі чоловік потрапляє у магічне безчасся, де стикнеться зі страшними родинними таємницями.
Подібне відбувається з Олесею – синхронно, адже історії їхніх сімей поєднані не лише тісним зв’язком душ, а й дзеркалом, що є свідком усіх трагедій і проклять. Блукаючи стежками правічного лісу, оповиті магією безчасся, у пошуках одне одного, споріднені душі долають свій найважливіший Шлях.

Алла Рогашко - письменниця та журналістка. Автор низки прозових творів. «Осіннє Рондо місячної ночі» (2015), «Крізь безодню до Світла» (2016), «Львів. Смаколики. Різдво» (2016), «Її сукня» (2017),«Львів. Вишні. Дощі» (2017), "Сни з колодязя" (2019), "Провидець" (2021).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рівнянці допомагав писати книгу дух предка

Відома письменниця з Рівного збирає книги для українських дітей

Рівняни мають шанс отримати авторські чарівні зичення





На правах реклами