Ми у Facebook
27.01.2023, 12:03

Найближчим часом Польща передасть Україні танки

фото з ukrinform.ua.

Польща готова передати Україні одну роту Леопардів, 14 одиниць танків Leopard 2. Таку заяву в ефірі радіо Plus зробив заступник міністра національної оборони Польщі Войцєх Скуркевич
Войцех Скуркевич нагадав заяву голови Міноборони Маріуша Блащака про те, що після того, як інші країни приймуть рішення про передачу танків, поляки невідкладно розпочнуть навчання українців на цій техніці.

Войцех Скуркевич також підкреслив, що «як тільки українці пройдуть навчання, ми будемо готові передати це обладнання українській стороні». Він також підрахував, що Польща дуже інтенсивно створює коаліцію держав на танках, і нагадав, що зараз у Європі понад 2 тисячі танків. Леопарди, які використовуються кількома країнами.

Про це повідомляє радіо Plus.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що Польща відправить в Україну 60 танків PT-91 Twardy, разом із раніше анонсованими 14 танками Leopard 2.

Нагадаємо, нещодавно польський Президент Анджей Дуда побував у Львові. Після чого повідомив, що Україні, у межах міжнародної коаліції, передадуть танки Леопард 2A4. Україна отримає танки ще й від США





На правах реклами