Ми у Facebook
06.02.2023, 13:00

Рецепт дня: Ідеальне тісто для пиріжків в духовці

Швидкий, робочий та смачний рецепт тіста для пиріжків із солоною начинкою (капуста, картопля, гриби, курка).
Для приготування 14 пиріжків вам знадобиться:

200г молока
20г яйця(половина перемішаного)
25г цукру
1 ч л г сухих дріжджів

***

75г олії( я беру 50\50 вершкове та рослинне)
330-350г борошно
3г сіль

У ледве тепле молоко додати цукор, половину перемішаного виделкою яйця.
(друга половина піде на помазати пиріжки перед випіканням). Розмішати виделкою та додати сухі дріжджі. Дати їм 15 хвилин стати активними - з'явиться піна.

Всипати борошно - додайте не все відразу. Сіль додаємо в борошно. Вимісіть та залиште тісто підходити приблизно на одну годину. Розтопіть масло і додайте до тіста, вимісіть та залиште в теплі ще на пів години.

Готове тісто поділіть на 14 частин, приблизно по 40 г кожна. Розплескайте руками й покладіть в середину начинку та защипніть. Дайте пиріжкам підійти плюс мінус 20 хв та відправте у розігріту духовку. Випікайте пиріжки 10 хв, те5мпература 200 градусів.






На правах реклами