Ми у Facebook
23.02.2023, 19:20

Вечеря нашвидкоруч: готуємо макаронну запіканку з шинкою та сиром

Цю страву можна готувати з макаронів, що залишилися від обіду або сніданку. Запіканка виходить неймовірно смачною, хоч і готується максимально швидко..
Інгредієнти:
- 200 г сухих макаронів;
- 2 яйця;
- 150 мл нежирної сметани;
- 100 г шинки;
- 80 г сиру;
- 2 томата;
- 1 цибулина;
- 2 г чорного перцю;
- сіль за смаком;
- 40 мл соняшникової олії.

Приготування:
1. Макарони відварюють у підсоленій воді згідно з рекомендаціями на упаковці.
2. Яйця збивають віночком зі сметаною, солять, перчать.
3. Цибулю і помідори дрібно нарізають і пасерують 3-4 хвилини (по черзі).
4. Готові макарони відкидають на друшляк, потім змішують з піджаркою.
Додають нарізану кубиками шинку.
5. Блюдо заливають яєчно-сметанною сумішшю, перемішують і перекладають рівним шаром в невисоку форму.
6. Запіканку готують при 200 °С 20 хвилин, потім посипають тертим сиром і знову ставлять у духовку на 5 хвилин. Щоб отримати апетитну сирну скоринку, можна включити верхній гриль.
7. Макаронна запіканка стає смачніше, коли охолоне.





На правах реклами