Ми у Facebook
28.02.2023, 18:55

Соус «Бешамель» у домашніх умовах

Бешамель – вершковий соус, який готується з доступних інгредієнтів: молока, пшеничного борошна, вершкового масла. Звичайно, крім основних інгредієнтів, важливу роль відіграє мускатний горіх і спеції.
Соус Бешамель додають колись, готують лазінням або суфле. Він відмінно поєднується зі спагетті, грибними та м'ясними стравами. Страви з соусом виходять надзвичайно ніжними, ситними, виглядають апетитно.

Інгредієнти для приготування:

750 мл. - молоко
3 ст. л. - Борошно
60 гр. - вершкове масло
Дрібка - сіль, мускатний горіх
Чорний мелений перець - за бажанням

Загальний час приготування: 10 хвилин

Як приготувати:

🥣Спочатку просіюємо борошно через сито. Далі розтоплюємо в сотейнику олію.
🥣Тепер поступово додаємо борошно, швидко і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
🥣Після цього додаємо спеції, повільно і потроху вливаємо молоко, готуємо до потрібної консистенції (близько 3 хв.).
🥣Насамкінець перетерти готовий соус крізь сито.

Примітка до рецепту:

Густота соусу залежить від часу приготування - довше готуєте, тим буде густіше.






На правах реклами