Ми у Facebook
05.03.2023, 19:20

І салат, і закуска, і основа для соусу - маринований часник

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Часник - 300 г
Вода - близько 200 мл
Цукор - 1-1,5 ст. л.
Сіль - 1,5 ч. л.
Лист лавровий - 2 шт.
Перець духмяний горошком - 3-4 шт.
Перець чорний горошком - 4-6 шт.
Гвоздика сушена (за бажанням) - 2 шт.
Оцет 9% - 30 мл

Приготування:

Очищуємо весь необхідний часник. Заливаємо зубчики кип'ятком і залишаємо на 2-3 хвилини.
Готуємо маринад. Кип'ятимо воду і варимо цукор, сіль і спеції протягом двох хвилин. Знімаємо з вогню і вливаємо оцет.
Підготовлені зубчики часнику розкладаємо по стерилізованих банках, вливаємо гарячий маринад і закриваємо кришками.
Чекаємо пару тижнів і використовуємо у їжу!





На правах реклами