Ми у Facebook
11.03.2023, 13:40

М'який та стиглий фрукт: як правильно вибрати авокадо?

У цій статті ми поділимося дієвими лайфхаками, які допоможуть вам обрати дозріле та смачне авокадо.
Форма. Фрукт має бути схожим на грушу довжиною до 25 см.
Маса. Вона має бути не дуже великою, до 300 г. Найсмачніше авокадо — маленьке, до 200 г. У ньому багато корисних вітамінів, а м’якоть більш насичена на смак.

Колір. Зрілі плоди мають бути трохи темними (більшість сортів). Шкірка у стиглого плоду зеленого кольору. М’якуш ніжного зеленого кольору, а біля кісточки переходить у жовтий відтінок. Свіже авокадо має велику, товстокору кісточку.

На плоді має залишатися вм’ятина від пальця. Натисніть на авокадо і перевірте, стигле воно чи ні. Якщо вм’ятини немає, то авокадо ще не зріле. Щоб дозріти, йому потрібно лежати ще два – три дні.
Якщо після натискання на фрукт його шкірка не вирівнюється, то він перезрілий. Їсти таке авокадо потрібно того ж дня. Якщо цього не зробити, авокадо згниє уже наступного дня.

Плодоніжка. Незрілі фрукти мають світлу плодоніжку. Вона трохи волога та міцно тримається. Авокадо вважається перезрілим тоді, коли плодоніжка висохла і стала темною. Щоб вибрати ідеальний варіант, знову натисніть на фрукт. Якщо з нього виходить сік — він дозрів.

Якщо струсити авокадо, можна почути постукування. Це означає, що кісточка легко відділяється від м’якоті.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ