Ми у Facebook
15.03.2023, 14:30

Плетисті троянди в ландшафтному дизайні: що варто знати

Плетисті троянди, мабуть, найпопулярніші декоративні квіти! Завдяки своєму ефектному зовнішньому вигляду, різноманітності відтінків і незвичайному цвітінню троянди кучеряве чудово доповнюють будь-які ландшафтні композиції!
Вони будуть дуже вигідно виглядати як живоплоти або на цегляній стіні. Це дозволить вам легко облагородити непривабливі господарські будівлі або повністю приховати їх - все залежить від кількості троянд.

Найчастіше для цього використовують плетисту троянду Казино з біло-лимонними квітами або рожево-золоту Глорію Клаймінг.

Чарівно прикрасять альтанку чи терасу. Тільки розташовувати троянди потрібно так, щоб їх шипи не завдавали вам занепокоєння під час відпочинку.

Яскраво-рожева Лавінія або Жасміна чудово впораються із цим завданням.

Відмінне рішення – зробити рожеву арку, солітер, піраміду чи колону. Такі ландшафтні форми будуть чудово виглядати як на самоті, так і в струнких рядах.
До речі, для цих цілей існують готові конструкції, оснащені поперечинами або спіралями, щоб троянді було зручніше чіплятися.

З сортів відмінно підійдуть сенсаційна троянда Хендель чи бездоганна Лагуна.

Плетисті троянди чудово виглядають на простих гратчастих шпалерах і при рядовій посадці! Для цієї мети добре підійде яскрава Бельканто або великоквіткова троянда Розаріум Ютерсен.

Тільки вам вирішувати, як прикрасити свій сад!
Однак ми точно знаємо – плетисті троянди нікого не залишать байдужими! Вони чудові у всіх формах!





На правах реклами