Принцип роботи та види електроконвекторів
Принцип роботи та особливості конструкції
У корпус обігрівача встановлюється низькотемпературний нагрівальний елемент. Під час роботи приладу всередину потрапляє холодне повітря через нижні отвори. Далі воно нагрівається та підіймається вгору через жалюзі. Принцип роботи ґрунтується на тому, що холодне повітря опускається до підлоги, а тепле підіймається. Таким чином, у приміщенні постійно циркулює повітря. За наявності терморегулятора в обігрівачі цикл повторюватиметься доти, доки не буде досягнуто необхідного результату.
Електричні конвертори вже за 30-60 секунд починають віддавати тепло, на відміну обігрівачів інших типів подібних приладів. Завдяки захисту від вологи, їх можна монтувати у будь-яких приміщеннях. Невеликий рівень нагрівання нагрівального елемента дозволяє встановлювати прилад поруч з обладнанням, яке боїться підвищеної температури. Електроконвектор також не спалює кисень і не розкладає пил на мікрочастинки. Корпус при цьому не сильно нагрівається і безпечний при доторканні.
Види моделей за типом установки
Електричні конвектори поділяються на:
• мобільні;
• настінні;
• внутрішньопідлогові.
Мобільні відрізняються можливістю пересування. Для зручності на їх ніжках є коліщатка. Такі прилади можна переносити в будь-яке приміщення, використовувати доти, поки основне опалення не почне давати ефект, взяти з собою на дачу. Є лише одне обмеження – необхідність підключення до електромережі.
Настінні моделі зручні для встановлення під вікном, щоб створити заслін із теплого повітря та виключити появу конденсату. Моделі таких приладів бувають різної висоти. Можна підібрати модель практично для будь-якого розміру простору під вікном.
Конвектори, що вбудовуються, монтуються відразу в підлогу при заливці. Конвекційна система закривається врівень з чистовим покриттям спеціальною решіткою. Через неї заходить холодне повітря всередину і видувається тепле. Для того, щоб конструкція не псувала інтер'єр, решітки підбираються з урахуванням дизайну приміщення.

Чи справді сіль пришвидшує кипіння води

Серед кулінарів досі побутує думка, що додавання солі у воду пришвидшує її закипання. Здавалося б, твердження логічне: мовляв, сіль нібито запускає певні хімічні процеси, які зменшують час доведення води до кипіння.
переглядів: 528
Курячі яйця можуть подешевшати

У травні українці можуть очікувати незначне здешевшання курячих яєць. Після стрімкого зростання цін, яке тривало з осені минулого року, ситуація на ринку починає стабілізуватись.
переглядів: 476
Чи можна саджати і працювати на городі у повний місяць: поради і застереження

Повний місяць здавна викликає цікавість і навіть побоювання серед людей, особливо у тих, хто займається землеробством. У традиційному сільському календарі фази Місяця часто враховують при плануванні робіт на городі.
переглядів: 187
Коли сходить морква, буряк та огірки: терміни проростання овочів

Весна — час посіву овочів на городі. Але після висівання насіння багатьох цікавить головне питання: через скільки днів з’являться перші сходи?
переглядів: 881
Світ у чашці: як п’ють чай у різних країнах

Чай — це більше, ніж напій. Це дзеркало культури, дзен у чашці, а подекуди й цілий ритуал, що триває годинами. Його п’ють під плед із серіалом, під час переговорів і навіть у пустелі серед спеки
переглядів: 138