Ми у Facebook
26.03.2023, 17:55

Скляна лапша з морепродуктами: найкращий рецепт

Азіатська кухня дуже популярна у всьому світі, а Україна в цьому питанні не виняток. Якщо поряд немає корейського чи в’єтнамського ресторану, щось смачненьке можна приготувати навіть вдома.
За основу треба взяти скляну локшину, або ще її називають фунчоза.

Повний перелік продуктів наступний:

кальмар 300 г;
мідії 300 г;
цибуля 2 штуки;
лапша 200 г;
болгарський перець 1 штука;
морква 1 штука;
кисло-солодкий соус.

Кисло-солодкий соус готується із соєвого соусу, яблучного оцту, часнику, солі, цукру і меленого коріандру. Основа - соєвий соус, а далі до нього додають вищезгадані продукти, щоб відчувався одночасно солодкий, солений і кислий смаки. Приблизний об’єм готового соусу 0,5 літра.

Моркву нарізають тонкими смужками, паприку теж, а цибулю напівкільцями. Все це обсмажують до золотистого кольору, далі додаємо підготовлені мідії і кальмари, ще трохи обсмажуємо. Фунчозу просто заливаємо теплою водою хвилин на 10-15 до початку приготування. Потім додаємо соус і локшину до овочів з морепродуктами, тушимо ще хвилин 5 і все готово.





На правах реклами