Готуємо з яєць, що залишилися після Великодня: три простих рецепти від відомого кухаря
На французький лад: простий рецепт салату Нісуаз
Інгредієнти:
— 2 варені яйця;
— 6 помідорок чері (коктейльних);
— 10 чорних оливок;
— половинка червоної цибулинки;
— 0,5 пучка листя салату;
— 1 огірок;
— 8 анчоусів;
— 2 ст. л. консервованої квасолі (білої);
— 1 зубчик часнику;
— 1 зубчик часнику;
— 3 ст. л. оливкової олії;
— сіль і перець - за смаком.
Приготування:
1. Овочі та зелень помийте, цибулю. часник та яйця почистіть. 2. Помідори розріжте на четвертинки та викладіть в окрему миску, посипавши сіллю. Вони мають пустити сік. 3. Листя салату порвіть або наріжте крупно та викладіть у салатник. Цибулю наріжте тонкими напівкільцями, аналогічно подрібніть огірок. Відправте до салату, додайте томати та чорні оливки і квасолю. 4. Додайте анчоуси, перемішайте, поперчіть. Полийте олією. 5. Тарілку для подачі натріть часником. Викладіть салат, зверху додайте яйця, порізані четвертинками.
![Фото: сайт Євгена Клопотенка](https://ogo.ua/images/articles/2/big/1681719589.jpg)
Фаршировані яйця: чотири смачні начинки
Інгредієнти:
— 12 яєць;
— 1 авокадо;
— 100 г філе оселедця;
— 80 г вершкового масла;
— 100 г бринзи;
— 60 г цибулі;
— 80 г тунця (консервованого);
— 1 ст. л. лимонного соку;
— 2−3 гілочки чебрецю або петрушки (для подачі);
— дрібка солі.
Приготування:
1. Масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким. Відварені яйця почистіть, розріжте навпіл та дістаньте жовтки. Розкладіть їх у 4 мисочки (за кількістю начинок) — по три в кожну. 2. Приготуйте першу начинку. Для цього авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, дістаньте м’якоть і викладіть у миску. Туди ж додайте жовтки, лимонний сік і дрібку солі. Помніть виделкою чи перебийте в блендері - до однорідної консистенції. 3. Приступайте до другої начинки. У чашу блендера відправте оселедець та 30 г почищеної цибулі, перебийте. Перекладіть в іншу посудину, додайте три жовтки та половину вершкового масла. Ретельно розітріть. 4.Третя начинка. Бринзу натріть крупно, викладіть у миску. Додайте другу половину вершкового масла та три жовтки. Помніть виделкою та перемішайте. 5. І нарешті - четверта начинка! У миску відправте тунець, жовтки та 30 г цибулі. Гарненько перемішайте, за потреби — посоліть. 6. Половинки яєць нафаршируйте за допомогою ложки. Викладіть на тарілку, чергуючи яйця з різними начинками, прикрасьте зеленню.
![Фото: сайт Євгена Клопотенка](https://ogo.ua/images/articles/2/big/1681719545.jpg)
Яйця по-шотландськи: у м’ясному фарші
Інгредієнти:
— 4 відварені яйця + 2 сирих жовтки;
— 300 г фаршу (яловичого);
— 600 мл рослинної олії (для фритюру);
— 60 мл червоного сухого вина;
— сік половини лимона;
— по 1 ст. л. борошна та панірувальних сухарів;
— 1 дрібка коріандру;
— сіль і перець — за смаком.
Приготування:
1. Фарш викладіть у миску, додайте лимонний сік, трохи солі, перцю дрібку коріандру, влийте вино і перемішайте до однорідності. 2. Яйця почистіть та загорніть у фарш. М’ясна кулька не має бути дуже товстою. 3. Кожну кульку обваляйте у борошні з усіх боків. 4. Два жовтки збийте. У цю масу обережно опустіть яйця по-шотландськи. Обваляйте в панірувальних сухарях. 5. Олію розігрійте у невеликому казанку або фритюрниці. Яйця опустіть разом та смажте протягом 5−7 хвилин. Дістаньте шумівкою та викладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії. Смачного!
![Фото: сайт Євгена Клопотенка](https://ogo.ua/images/articles/2/big/1681719530.jpg)
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
відварені яйця, страви, Великдень, вишукані закуски, фаршировані яйця, Євген Клопотенко, прості рецепти, великодні яйця, рецепт
10 лютого: день пам’яті святого мученика Харлампія - захисника від хвороб
![](/images/articles/2/small/1739130469.jpg)
Сьогодні, 10 лютого, православні християни вшановують пам’ять святого мученика Харлампія. Він жив у ІІІ столітті та служив єпископом у місті Магнезія (сучасна Туреччина). Його життя припало на період жорстоких гонінь християн за правління римського імператора Септимія Севера (193–211 рр.).
переглядів: 95
Буде ще холодніше: прогноз погоди на понеділок, 10 лютого
![](/images/articles/2/small/1739116925.jpg)
Одягайтеся тепло - у понеділок на території Рівненської області синоптики прогнозую морозну погоду.
переглядів: 245
Як навчитись швидко прибирати: поради, які спростять життя
![](/images/articles/2/small/1618058105.jpg)
Прості поради для легкого прибирання.
переглядів: 234
Бебі-бокс або гроші: у 2025 році батьки можуть обрати формат отримання "Пакунку малюка"
![](/images/articles/2/small/1738997011.jpg)
Уряд України ухвалив важливе рішення, яке полегшить життя молодим сім’ям. У 2025 році батьки немовлят зможуть отримати грошову компенсацію замість традиційного "пакунка малюка".
переглядів: 405
Чи переводимо годинники у 2025 році на літній час?
![](/images/articles/2/small/1738686590.jpg)
Українці досі не знають напевне, чи доведеться їм переводити годинники на літній час у 2025 році. У чому причина?
переглядів: 1046