Готуємо з яєць, що залишилися після Великодня: три простих рецепти від відомого кухаря
На французький лад: простий рецепт салату Нісуаз
Інгредієнти:
— 2 варені яйця;
— 6 помідорок чері (коктейльних);
— 10 чорних оливок;
— половинка червоної цибулинки;
— 0,5 пучка листя салату;
— 1 огірок;
— 8 анчоусів;
— 2 ст. л. консервованої квасолі (білої);
— 1 зубчик часнику;
— 1 зубчик часнику;
— 3 ст. л. оливкової олії;
— сіль і перець - за смаком.
Приготування:
1. Овочі та зелень помийте, цибулю. часник та яйця почистіть. 2. Помідори розріжте на четвертинки та викладіть в окрему миску, посипавши сіллю. Вони мають пустити сік. 3. Листя салату порвіть або наріжте крупно та викладіть у салатник. Цибулю наріжте тонкими напівкільцями, аналогічно подрібніть огірок. Відправте до салату, додайте томати та чорні оливки і квасолю. 4. Додайте анчоуси, перемішайте, поперчіть. Полийте олією. 5. Тарілку для подачі натріть часником. Викладіть салат, зверху додайте яйця, порізані четвертинками.

Фаршировані яйця: чотири смачні начинки
Інгредієнти:
— 12 яєць;
— 1 авокадо;
— 100 г філе оселедця;
— 80 г вершкового масла;
— 100 г бринзи;
— 60 г цибулі;
— 80 г тунця (консервованого);
— 1 ст. л. лимонного соку;
— 2−3 гілочки чебрецю або петрушки (для подачі);
— дрібка солі.
Приготування:
1. Масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким. Відварені яйця почистіть, розріжте навпіл та дістаньте жовтки. Розкладіть їх у 4 мисочки (за кількістю начинок) — по три в кожну. 2. Приготуйте першу начинку. Для цього авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, дістаньте м’якоть і викладіть у миску. Туди ж додайте жовтки, лимонний сік і дрібку солі. Помніть виделкою чи перебийте в блендері - до однорідної консистенції. 3. Приступайте до другої начинки. У чашу блендера відправте оселедець та 30 г почищеної цибулі, перебийте. Перекладіть в іншу посудину, додайте три жовтки та половину вершкового масла. Ретельно розітріть. 4.Третя начинка. Бринзу натріть крупно, викладіть у миску. Додайте другу половину вершкового масла та три жовтки. Помніть виделкою та перемішайте. 5. І нарешті - четверта начинка! У миску відправте тунець, жовтки та 30 г цибулі. Гарненько перемішайте, за потреби — посоліть. 6. Половинки яєць нафаршируйте за допомогою ложки. Викладіть на тарілку, чергуючи яйця з різними начинками, прикрасьте зеленню.

Яйця по-шотландськи: у м’ясному фарші
Інгредієнти:
— 4 відварені яйця + 2 сирих жовтки;
— 300 г фаршу (яловичого);
— 600 мл рослинної олії (для фритюру);
— 60 мл червоного сухого вина;
— сік половини лимона;
— по 1 ст. л. борошна та панірувальних сухарів;
— 1 дрібка коріандру;
— сіль і перець — за смаком.
Приготування:
1. Фарш викладіть у миску, додайте лимонний сік, трохи солі, перцю дрібку коріандру, влийте вино і перемішайте до однорідності. 2. Яйця почистіть та загорніть у фарш. М’ясна кулька не має бути дуже товстою. 3. Кожну кульку обваляйте у борошні з усіх боків. 4. Два жовтки збийте. У цю масу обережно опустіть яйця по-шотландськи. Обваляйте в панірувальних сухарях. 5. Олію розігрійте у невеликому казанку або фритюрниці. Яйця опустіть разом та смажте протягом 5−7 хвилин. Дістаньте шумівкою та викладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії. Смачного!


відварені яйця, страви, Великдень, вишукані закуски, фаршировані яйця, Євген Клопотенко, прості рецепти, великодні яйця, рецепт
На Рівненщині критична нестача III групи крові

Рівненський обласний центр служби крові звертається до мешканців області з проханням допомогти поповнити запаси крові. Наразі існує критична нестача III групи крові з негативним та позитивним резусами.
переглядів: 171
Рівне прощається з Героєм: 13 березня місто вшанує Ігоря Буторіна

У четвер, 13 березня, Рівне попрощається з загиблим захисником Ігорем Буторіним. Молодший сержант Ігор Буторін, на жаль, помер 7 березня 2025 року в місті Дніпро в реанімації від серцево-легеневої недостатності.
переглядів: 358
Поради від Мінсоцполітики: як збільшити майбутню пенсію

Міністерство соціальної політики України надало важливі рекомендації для працюючих громадян, які допоможуть збільшити розмір їхньої майбутньої пенсії.
переглядів: 161
Що приготувати з березового соку: три корисні та смачні рецепти

Березовий сік – це не лише природний еліксир здоров’я, а й чудова основа для приготування різноманітних напоїв та страв. Його корисні властивості допомагають зміцнити імунітет, вивести токсини з організму та наповнити тіло енергією.
переглядів: 572
Жіночі футболки від відомих брендів: обзор найкращих моделей

Дізнайтеся про найкращі моделі жіночих футболок від популярних брендів, таких як Uniqlo, Everlane та інших. Виберіть ідеальну футболку для себе.
переглядів: 627