Готуємо з яєць, що залишилися після Великодня: три простих рецепти від відомого кухаря
На французький лад: простий рецепт салату Нісуаз
Інгредієнти:
— 2 варені яйця;
— 6 помідорок чері (коктейльних);
— 10 чорних оливок;
— половинка червоної цибулинки;
— 0,5 пучка листя салату;
— 1 огірок;
— 8 анчоусів;
— 2 ст. л. консервованої квасолі (білої);
— 1 зубчик часнику;
— 1 зубчик часнику;
— 3 ст. л. оливкової олії;
— сіль і перець - за смаком.
Приготування:
1. Овочі та зелень помийте, цибулю. часник та яйця почистіть. 2. Помідори розріжте на четвертинки та викладіть в окрему миску, посипавши сіллю. Вони мають пустити сік. 3. Листя салату порвіть або наріжте крупно та викладіть у салатник. Цибулю наріжте тонкими напівкільцями, аналогічно подрібніть огірок. Відправте до салату, додайте томати та чорні оливки і квасолю. 4. Додайте анчоуси, перемішайте, поперчіть. Полийте олією. 5. Тарілку для подачі натріть часником. Викладіть салат, зверху додайте яйця, порізані четвертинками.

Фаршировані яйця: чотири смачні начинки
Інгредієнти:
— 12 яєць;
— 1 авокадо;
— 100 г філе оселедця;
— 80 г вершкового масла;
— 100 г бринзи;
— 60 г цибулі;
— 80 г тунця (консервованого);
— 1 ст. л. лимонного соку;
— 2−3 гілочки чебрецю або петрушки (для подачі);
— дрібка солі.
Приготування:
1. Масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким. Відварені яйця почистіть, розріжте навпіл та дістаньте жовтки. Розкладіть їх у 4 мисочки (за кількістю начинок) — по три в кожну. 2. Приготуйте першу начинку. Для цього авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, дістаньте м’якоть і викладіть у миску. Туди ж додайте жовтки, лимонний сік і дрібку солі. Помніть виделкою чи перебийте в блендері - до однорідної консистенції. 3. Приступайте до другої начинки. У чашу блендера відправте оселедець та 30 г почищеної цибулі, перебийте. Перекладіть в іншу посудину, додайте три жовтки та половину вершкового масла. Ретельно розітріть. 4.Третя начинка. Бринзу натріть крупно, викладіть у миску. Додайте другу половину вершкового масла та три жовтки. Помніть виделкою та перемішайте. 5. І нарешті - четверта начинка! У миску відправте тунець, жовтки та 30 г цибулі. Гарненько перемішайте, за потреби — посоліть. 6. Половинки яєць нафаршируйте за допомогою ложки. Викладіть на тарілку, чергуючи яйця з різними начинками, прикрасьте зеленню.

Яйця по-шотландськи: у м’ясному фарші
Інгредієнти:
— 4 відварені яйця + 2 сирих жовтки;
— 300 г фаршу (яловичого);
— 600 мл рослинної олії (для фритюру);
— 60 мл червоного сухого вина;
— сік половини лимона;
— по 1 ст. л. борошна та панірувальних сухарів;
— 1 дрібка коріандру;
— сіль і перець — за смаком.
Приготування:
1. Фарш викладіть у миску, додайте лимонний сік, трохи солі, перцю дрібку коріандру, влийте вино і перемішайте до однорідності. 2. Яйця почистіть та загорніть у фарш. М’ясна кулька не має бути дуже товстою. 3. Кожну кульку обваляйте у борошні з усіх боків. 4. Два жовтки збийте. У цю масу обережно опустіть яйця по-шотландськи. Обваляйте в панірувальних сухарях. 5. Олію розігрійте у невеликому казанку або фритюрниці. Яйця опустіть разом та смажте протягом 5−7 хвилин. Дістаньте шумівкою та викладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії. Смачного!


відварені яйця, страви, Великдень, вишукані закуски, фаршировані яйця, Євген Клопотенко, прості рецепти, великодні яйця, рецепт
Чим відрізняється фторопласт від інших видів пластику

Фторопласт не використовують «просто так» — його обирають, коли інші матеріали не витримують умови експлуатації. Він дорогий у порівнянні з поліетиленом або поліамідом. Наприклад, якщо розглянути товари від ТОВ ПКФ Електропласт — постачальника кондукційних та електроізоляційних пластиків, фторопластові заголовки будуть приблизно у 2-3 рази дорожчі за інші. Але матеріал є незамінним там, де потрібно поєднання хімічної стійкості, термостабільності й мінімального тертя. Розгляньмо конкретні галузі та чому саме ПТФЕ.
переглядів: 380
На частині вулиць Рівного можливе ускладення рух

У Рівному тривають дорожні роботи: можливе ускладнення руху транспорту на деяких вулицях
переглядів: 475
Прогноз погоди на Рівненщині у вівторок, 7 травня

Синоптики прогнозують хмарну погоду, без істотних опадів.
переглядів: 411
Як урізноманітнити інтимне життя: поради для пари
Інтимне життя — одна з найважливіших частин будь-яких стосунків, і його значення важко переоцінити. Часом стосунки можуть потрапляти в рутину, коли звичка бере верх над емоціями, а близькість з партнером стає менш інтенсивною. Щоб уникнути монотонності, варто активно працювати над збереженням тепла та пристрасті в стосунках. Іноді навіть невеликі зміни можуть додати нового вогню та інтересу.
переглядів: 188
Рецепт ідеального бісквіту: секрети легкого й пухкого тіста

Бісквіт — основа безлічі десертів. Але приготувати його так, щоб він був ніжним, повітряним і не осідав після випікання — справжнє мистецтво.
переглядів: 441