Ми у Facebook
17.04.2023, 11:20

Готуємо з яєць, що залишилися після Великодня: три простих рецепти від відомого кухаря

Український шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує приготувати смачний та простий салат, вишукані закуски та ситну м’ясну страву з відварених яєць, що залишилися після Великодня.

На французький лад: простий рецепт салату Нісуаз

Інгредієнти:

— 2 варені яйця;
— 6 помідорок чері (коктейльних);
— 10 чорних оливок;
— половинка червоної цибулинки;
— 0,5 пучка листя салату;
— 1 огірок;
— 8 анчоусів;
— 2 ст. л. консервованої квасолі (білої);
— 1 зубчик часнику;
— 1 зубчик часнику;
— 3 ст. л. оливкової олії;
— сіль і перець - за смаком.

Приготування:

1. Овочі та зелень помийте, цибулю. часник та яйця почистіть. 2. Помідори розріжте на четвертинки та викладіть в окрему миску, посипавши сіллю. Вони мають пустити сік. 3. Листя салату порвіть або наріжте крупно та викладіть у салатник. Цибулю наріжте тонкими напівкільцями, аналогічно подрібніть огірок. Відправте до салату, додайте томати та чорні оливки і квасолю. 4. Додайте анчоуси, перемішайте, поперчіть. Полийте олією. 5. Тарілку для подачі натріть часником. Викладіть салат, зверху додайте яйця, порізані четвертинками.

Фото: сайт Євгена Клопотенка
Фото: сайт Євгена Клопотенка

Фаршировані яйця: чотири смачні начинки

Інгредієнти:

— 12 яєць;
— 1 авокадо;
— 100 г філе оселедця;
— 80 г вершкового масла;
— 100 г бринзи;
— 60 г цибулі;
— 80 г тунця (консервованого);
— 1 ст. л. лимонного соку;
— 2−3 гілочки чебрецю або петрушки (для подачі);
— дрібка солі.

Приготування:

1. Масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким. Відварені яйця почистіть, розріжте навпіл та дістаньте жовтки. Розкладіть їх у 4 мисочки (за кількістю начинок) — по три в кожну. 2. Приготуйте першу начинку. Для цього авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, дістаньте м’якоть і викладіть у миску. Туди ж додайте жовтки, лимонний сік і дрібку солі. Помніть виделкою чи перебийте в блендері - до однорідної консистенції. 3. Приступайте до другої начинки. У чашу блендера відправте оселедець та 30 г почищеної цибулі, перебийте. Перекладіть в іншу посудину, додайте три жовтки та половину вершкового масла. Ретельно розітріть. 4.Третя начинка. Бринзу натріть крупно, викладіть у миску. Додайте другу половину вершкового масла та три жовтки. Помніть виделкою та перемішайте. 5. І нарешті - четверта начинка! У миску відправте тунець, жовтки та 30 г цибулі. Гарненько перемішайте, за потреби — посоліть. 6. Половинки яєць нафаршируйте за допомогою ложки. Викладіть на тарілку, чергуючи яйця з різними начинками, прикрасьте зеленню.

Фото: сайт Євгена Клопотенка
Фото: сайт Євгена Клопотенка

Яйця по-шотландськи: у м’ясному фарші

Інгредієнти:

— 4 відварені яйця + 2 сирих жовтки;
— 300 г фаршу (яловичого);
— 600 мл рослинної олії (для фритюру);
— 60 мл червоного сухого вина;
— сік половини лимона;
— по 1 ст. л. борошна та панірувальних сухарів;
— 1 дрібка коріандру;
— сіль і перець — за смаком.

Приготування:

1. Фарш викладіть у миску, додайте лимонний сік, трохи солі, перцю дрібку коріандру, влийте вино і перемішайте до однорідності. 2. Яйця почистіть та загорніть у фарш. М’ясна кулька не має бути дуже товстою. 3. Кожну кульку обваляйте у борошні з усіх боків. 4. Два жовтки збийте. У цю масу обережно опустіть яйця по-шотландськи. Обваляйте в панірувальних сухарях. 5. Олію розігрійте у невеликому казанку або фритюрниці. Яйця опустіть разом та смажте протягом 5−7 хвилин. Дістаньте шумівкою та викладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії. Смачного!

Фото: сайт Євгена Клопотенка
Фото: сайт Євгена Клопотенка









На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ