Ми у Facebook
29.04.2023, 15:10

Пиріжки з яблуками та ізюмом: готуємо вдома

Тісто, м'яке, повітряне, дуже зараз доречне, коли відключається опалення в будинках! Це універсальне тісто можна приготувати і з солоною начинкою, тільки цукру тоді потрібно взяти менше.
А сьогодні пиріжки з яблуками, смачні, смачні, м'які, ароматні.
ДЛЯ ТІСТА:

Молоко 200 мл
Дріжджі 20 гр (сухі 2 год. л)
Цукор 75 гр
Ванільний цукор 1 год л
Яйця 2 шт (1 жовток залишити для змащення)
Вершкове масло 40 гр
Рослинна олія 30 мл
Сіль 0,5 год л
Борошно 600 гр

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яблука 400 гр (очищені та нарізані кубиками)
Родзинки
Цукор 80 гр
Ванільний цукор 1 год л
Кориця до смаку
Крохмаль 0,5 ч л (щоб начинка не розпадалася)
Вершкове масло 20 гр

Приготування:

Сковороду розігріваємо, додаємо сл. масло|мастило|, цукор, ванільний цукор, перемішуємо, прогріваємо 2 хв. додаємо яблука, родзинки, корицю, гасимо 5 хв, додаємо крохмаль, перемішуємо. Як тільки заваритись крохмаль, відразу вимикаємо. Даємо повністю охолонути.
Тісто готується безопарним способом, але дріжджі бажано активувати.
У тепле молоко додаємо дріжджі, 1 ч л цукру (з заг. к-ва) перемішуємо, додаємо 2 ст л борошна (з заг. к-ва), перемішуємо. Залишаємо при кому. t на 5-7 хв.
У миску для замісу додаємо яйце, білок, сіль, цукор, ванільний цукор, м'яке сл. олію, рослинну олію (1 ст л залишити для замісу тіста) перемішуємо. Додаємо дріжджову суміш і частинами додаємо борошно. Замішуємо тісто. Борошна може знадобитися трохи більше/менше.
Тісто округляємо, змащуємо олією. Кульк теж. Кладемо тісто в кульок (для надійності я поклала в 2 кульки) Видавлюємо повітря і зав'язуємо.
У каструлю наливаємо теплу воду 35 градусів і опускаємо кульок.
За 40 хв тісто буде готове! Іноді потрібно тільки перевертати кульок, щоб тісто поступово підійшло.
Дістати тісто із води. Килимок злегка змащуємо олією, тісто ділимо на шматочки 55-60 гр. Підкочуємо в колобочки, накриваємо плівкою, даємо відпочити 10 хв. Далі розкочуємо, ліпимо пиріжки.
Переносимо на лист, даємо підійти, змащуємо жовтком + водою.
Випікаємо при 180 С 18-20 хв





На правах реклами