Пиріжки з яблуками та ізюмом: готуємо вдома
А сьогодні пиріжки з яблуками, смачні, смачні, м'які, ароматні.
Молоко 200 мл
Дріжджі 20 гр (сухі 2 год. л)
Цукор 75 гр
Ванільний цукор 1 год л
Яйця 2 шт (1 жовток залишити для змащення)
Вершкове масло 40 гр
Рослинна олія 30 мл
Сіль 0,5 год л
Борошно 600 гр
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Яблука 400 гр (очищені та нарізані кубиками)
Родзинки
Цукор 80 гр
Ванільний цукор 1 год л
Кориця до смаку
Крохмаль 0,5 ч л (щоб начинка не розпадалася)
Вершкове масло 20 гр
Приготування:
Сковороду розігріваємо, додаємо сл. масло|мастило|, цукор, ванільний цукор, перемішуємо, прогріваємо 2 хв. додаємо яблука, родзинки, корицю, гасимо 5 хв, додаємо крохмаль, перемішуємо. Як тільки заваритись крохмаль, відразу вимикаємо. Даємо повністю охолонути.
Тісто готується безопарним способом, але дріжджі бажано активувати.
У тепле молоко додаємо дріжджі, 1 ч л цукру (з заг. к-ва) перемішуємо, додаємо 2 ст л борошна (з заг. к-ва), перемішуємо. Залишаємо при кому. t на 5-7 хв.
У миску для замісу додаємо яйце, білок, сіль, цукор, ванільний цукор, м'яке сл. олію, рослинну олію (1 ст л залишити для замісу тіста) перемішуємо. Додаємо дріжджову суміш і частинами додаємо борошно. Замішуємо тісто. Борошна може знадобитися трохи більше/менше.
Тісто округляємо, змащуємо олією. Кульк теж. Кладемо тісто в кульок (для надійності я поклала в 2 кульки) Видавлюємо повітря і зав'язуємо.
У каструлю наливаємо теплу воду 35 градусів і опускаємо кульок.
За 40 хв тісто буде готове! Іноді потрібно тільки перевертати кульок, щоб тісто поступово підійшло.
Дістати тісто із води. Килимок злегка змащуємо олією, тісто ділимо на шматочки 55-60 гр. Підкочуємо в колобочки, накриваємо плівкою, даємо відпочити 10 хв. Далі розкочуємо, ліпимо пиріжки.
Переносимо на лист, даємо підійти, змащуємо жовтком + водою.
Випікаємо при 180 С 18-20 хв

Уже легендарні рівненські писанки готують до зустрічі із рівнянами

Яскраві та оригінальні великі писанки, які щороку красуються на вулицях Рівного, уже почали готувати до виходу в люди.
переглядів: 360
Вербна неділя: яке значення цього свята

Саме сьогодні вшановують євангельську подію, про яку провістив пророк Захарія за пів тисячоліття до Різдва Христового. «Не бійся, дочко Сионська! Ось Цар твій гряде, сидячи на молодому ослі» (Ін. 12:15)
переглядів: 284
Захисниця з Рівненщини прагне після війни шукати зниклих безвісті

Молодший сержант Анастасія Шевчук, позивний «Відьмочка», – начальниця їдальні 60 батальйону 104-ї окремої бригади. У мирному житті – перукарка-модельєрка, сьогодні – військовослужбовиця, що стоїть на передовій тилової підтримки наших захисників.
переглядів: 303
"Було ніде голці впасти": рівняни вранці заполонили храми на Вербну неділю

Читачі повідомляють, що сьогодні, 13 квітня, у рівненських церквах було особливо людно.
переглядів: 351
Рівненські спортсмени вибороли медалі на відкритому Кубку Новояворівська з бочча

У Новояворівську Львівської області відбувся відкритий Кубок міста з бочча серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Змагання були присвячені четвертій річниці створення громадської організації «Бочча Новояворівськ» та зібрали 26 учасників із шести регіонів України.
переглядів: 348