Ми у Facebook
10.05.2023, 19:20

Три рецепти з кульбаби для здоров'я шкіри

Щоб легко покращити зовнішній вигляд, варто інколи перевести погляд з аптечних вітрин під власні ноги. Саме тут знаходяться ліки, що допомагають позбутися багатьох хвороб.
Кульбаба як лікарська рослина не лише широко застосовується в народній медицині, а й вважається ефективним засобом і в народній косметиці. Вона широко використовуються для омолодження шкіри й оздоровлення організму в цілому:

1. Відвар для вмивання: жменю листя кульбаби залити 1 склянкою окропу, настоювати 10 хвилин, процідити, вмиватися вранці і ввечері.

2. Маска з молодого листя кульбаби: подрібнити 6 листочків кульбаби, розтерти, додати 1 десертну ложку сиру і 1 чайну ложку сметани, перемішати, нанести на обличчя на 10-15 хвилин, змити ватяним тампоном, змоченим у теплій суміші молока і води 1:1 або в заварці зеленого чаю.

3. Маска для жирної шкіри: взяти 10 листочків кульбаби, подрібнити, додати 1 чайну ложку меду і 1 курячий білок, перемішати і нанести на 10 хвилин, змити теплою водою, вмитися холодною. При сухій шкірі до складу маски замість білка додається жовток.






На правах реклами