Ми у Facebook
14.05.2023, 19:30

І закуска, і десерт! З моркви краще нема!

Збережіть рецепти себе і обов'язково спробуйте!

Морквяний кекс



Інгредієнти:

Морква – 150 г
Курага – 60 г
Олія соняшникова – 130 мл
Яйця – 3 шт.
Цукор – 150 г
Борошно – 200 г
Розпушувач – 1,5 ч. л.

Приготування:

1. Духовку відразу ставимо розігріватись на 180°C.
2. Збиваємо міксером яйця з цукром до утворення пишної щільної піни (2-3 хвилини). Додаємо олію і збиваємо ще 15 секунд.
3. Борошно змішане з розпушувачем просіюємо, додаємо та вимішуємо міксером на низькій швидкості до однорідності.
4. Курагу нарізаємо невеликими кубиками. Моркву натираємо на дрібній тертці. Додаємо їх у тісто і акуратно все перешиваємо.
5. Поміщаємо тісто у форму та ставимо в духовку на 45 хвилин. Потім готовий кекс витягаємо з форми і даємо охолонути.

Морквяна ікра



Інгредієнти:

Морква – 1 кг
Помідори – 1 кг.
Цибуля ріпчаста - 1 кг.
Олія - 0.75 склянки
Лавровий лист -3 шт.
Сіль за смаком
Перець мелений – за смаком

Приготування:

1. Помідори миємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо. Гасимо їх у каструлі з невеликою кількістю олії для утворення сметаноподібної консистенції.
2. У цю суміш додаємо дрібно нарізану цибулю, вливаємо рослинне масло, що залишилося і ставимо на сильний вогонь до закипання. Далі, гасимо на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки не випарується зайва рідина і цибуля не стане м'якою.
3.Не очищену моркву миємо, кладемо в киплячу воду і варимо в щільно закритому посуді, щоб зберегти колір і каротин. Охолоджуємо.
3. Відварену моркву очищаємо, дрібно нарізаємо і разом із помідорною масою пропускаємо через м'ясорубку.
4. Додаємо сіль та перець, перемішуємо і тушкуємо з лавровим листом на слабкому вогні, постійно помішуючи.
5. Охолоджену морквяну ікру викладаємо в наперед прогріті банки і закочуємо.





На правах реклами