Ми у Facebook
26.05.2023, 19:10

Українці на кожному кроці: у Польщі майже кожна фірма працевлаштувала наших співгромадян

Фото ілюстративне

У Польщі українці становлять майже 10% від усього населення країни. І більше ніж 7% українців знайшли роботу: хтось за спеціальністю, хтось ні.
Як показують результати дослідження аналітичного центру Gremi Personal, понад 80% польських компаній працевлаштовують громадян України.

Частка українських працівників у більш ніж третині компаній коливається в межах 10-20% від загальної кількості персоналу.

43% респондентів зазначили у своїх відповідях, що українці в їхніх компаніях працюють як на висококваліфікованих, так і на низькокваліфікованих посадах.
18% опитаних компаній працевлаштовує висококваліфікованих громадян України. Стільки ж компаній декларують, що наймають некваліфікованих українських працівників.

Українців характеризують як тих, хто швидко адаптовується до умов праці та акліматизовується. Про це говорять 66% респондентів.

У випадку 7% компаній українці відчули певні труднощі, але незначною мірою, і лише 2% – значною мірою.

Крім того, якщо порівнювати умови, в яких опинилися українці в Польщі поряд з іншими мігрантами, то вони вигідніші. Стосується це не тільки працевлаштування, а й проживання. Дозвіл на тимчасове проживання громаданя України видають частіше, ніж іншим національностям.

До теми:
Рівнянки, які народять дитину у Польщі, зможуть оформити допомогу, не виїжджаючи в Україну

Спрощені правила ввезення домашніх тварин до Польщі більше не діють для українців

Українцям в Польщі варто зважити всі плюси і мінуси: отримавши карту побиту статус УКР буде втрачено








На правах реклами