Ми у Facebook
29.05.2023, 21:15

У Рівному планують відкриття Центру підтримки грудного вигодовування

27 травня у перинатальному центрі в Рівному відбувся День відкритих дверей. Захід приурочили до Дня захисту дітей, який в Україні відзначатимуть 1 червня.
Під час відкритих дверей для майбутніх батьків провели екскурсію закладом та представили лікарів, які там працюють.

Однієї із головних новин, яку оголосили у цей день, було заплановане відкриття нового Центру підтримки грудного вигодовування під назвою "Джерело життя".

Цей центр надаватиме допомогу мамам, які мають проблеми з лактацією, а також надаватиме консультації породіллям з питань, пов'язаних із грудним вигодовуванням.

"Ми запросили майбутніх батьків, та наші двері відкриті абсолютно для всіх, хто має бажання ознайомитись із закладом. Окрім того, ми зараз впроваджуємо деякі нові напрямки нашої роботи і плануємо відкрити Центр підтримки грудного вигодовування",
— розповіла Суспільному головна лікарка обласного перинатального центру Вікторія Єнікеєва.

1 червня планується відкриття Центру підтримки грудного вигодовування під назвою "Джерело життя".

Як повідомила головна лікарка, в даний час завершується підготовка до прийому перших мам із немовлятами, а також вже сформовано команду фахівців, які будуть надавати допомогу жінкам.

"Ми будемо надавати послуги нашим мамам, які народили. Будуть проводитись для них консультації після виписки додому, якщо мама має якісь проблеми з лактацією, з грудним вигодовуванням. Можливо, чогось вона не зрозуміла, не навчилася, їй потрібно допомогти, організувати свій простір",
— каже лікарка-неонатологиня обласного перинатального центру Олена Похилюк.

Згідно з поясненнями Ольги Рудик, яка є консультанткою центру підтримки грудного вигодовування та психологинею, після пологів в організмі жінки відбувається різке змінення гормонального фону. Тому допомога та підтримка, зокрема у сфері грудного вигодовування, є актуальними для багатьох жінок.

"Виникатимуть запитання, чому плаче дитина, як її заспокоїти, що з нею робити, як прикласти дитину до грудей. Бо від положення дитини на маминому тілі, у маминих руках, багато чого залежить. Зокрема, чи зможе дитина широко відкрити рот, чи зможе ефективно смоктати, як вона буде поводитися біля грудей",
— додає вона.

Як повідомляє Олена Похилюк, у разі потреби фахівці будуть виїжджати до дому, щоб надати допомогу мамам.


Читайте також:
Дитячі садочки у Рівному йдуть на літні канікули: працюватимуть чергові дошкільні заклади у кожному мікрорайоні

У Дубенському замку запрацювала спеціальна дитяча ігрова кімната, де допомагають дітям подолати наслідки війни

Рівнянки, які народять дитину у Польщі, зможуть оформити допомогу, не виїжджаючи в Україну










На правах реклами