Ми у Facebook
06.06.2023, 11:05

Тепер не відновити: російські окупанти зруйнували Каховську ГЕС

За даними Укргідроенерго, Каховська ГЕС була повністю зруйнована в результаті підриву, проведеного російськими окупантами. Станція не підлягає відновленню.
У ніч на вівторок, 6 червня, Каховська ГЕС була підірвана російськими окупаційними військами. Поточно уточнюється розмір руйнування, швидкість і обсяги води, а також ймовірні зони підтоплення. Всі необхідні служби зайняті у вирішенні цієї ситуації. Стан справ постійно відстежується.

У зв'язку з цим почалася евакуація населення на Херсонщині, а президент Володимир Зеленський скликав засідання Ради національної безпеки і оборони.

Херсонська військова адміністрація та всі необхідні служби були підняті по тривозі о 5 ранку. Комісія з питань техногенно-екологічної та природної безпеки вже діє, а евакуація населення здійснюється. У кожній громаді було створено окремий штаб, який відповідає за свою територію. Станом на 07:30 було повністю або частково затоплено такі населені пункти: Тягинка, Львове, Одрадокам’янка Бериславського району, Іванівка, Микільське Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів міста Херсона Херсонського району. Очікується, що інші населені пункти також будуть затоплені.

Організовано евакуацію мешканців цих населених пунктів за допомогою автобусів до Херсона, а потім до Миколаєва, звідти до Хмельницького, Одеси, Кропивницького, Києва та інших міст. О 12:00 заплановано відправлення евакуаційного потяга з Херсона до Миколаєва.

Укргідроенерго заявила, що Каховська ГЕС була повністю зруйнована в результаті підриву, і станцію не можна відновити. Наразі фахівці Укргідроенерго аналізують ситуацію та працюють над уточненням масштабів руйнування, швидкості та обсягів води.

Ця ситуація є серйозною загрозою для життя та майна людей, а також негативно впливає на екологічну ситуацію в районі. Влада вживає всіх можливих заходів для захисту населення та ліквідації наслідків цієї катастрофи. Уряд спільно з відповідними службами і міжнародними партнерами зосереджує зусилля на врегулюванні ситуації та забезпеченні допомоги постраждалим.

Україна звернулася до світової спільноти з закликом негайно засудити дії російських окупантів та надати підтримку в реагуванні на цю кризу. Залежно від розвитку ситуації можуть бути прийняті додаткові заходи для забезпечення безпеки і допомоги постраждалим.

Важливо зберігати спокій, дотримуватися інструкцій влади та вжити необхідних заходів для захисту себе та близьких.





На правах реклами