06.06.2023, 18:19
Як заморозити полуницю: перевірений спосіб, щоб "ягідка до ягідки"
Всі звикли заморожувати полуницю у найпростіший спосіб: помили, дали стекти зайвій воді й поклали в морозилку в поліетиленових пакетах. На жаль, після розморожування отримуємо киселеподібну масу бурого кольору з кислим смаком. Вона розповзається просто на очах і годилася тільки для компотів.
А як заморозити полуницю, щоб при розморозці була "ягідка до ягідки"?
Є перевірений спосіб, щоб ягоди не злипалися одна з одною і зберігали форму, смак і колір. Із такої полуниці можна готувати ті самі страви, що й зі свіжої, і навіть прикрашати нею десерти.
Отже, як заморозити полуницю вдома
Інгредієнти:
Полуниця - 1 кг. Полуницю краще брати дрібну, оскільки велика полуниця при розморожуванні втрачає форму.
Цукрова пудра - 100 гр.
Домашнє морозиво: швидкий і дешевий рецепт приготування смачного морозива на воді
Приготування:
Полуницю ретельно миємо і видаляємо плодоніжки.
Поміщаємо полуницю в пластмасове сито для стікання зайвої води на п'ять хвилин. Важливо, щоб сито було саме пластмасовим, тому що в разі зіткнення з металом полуниця починає окислюватися і змінювати свій колір (темніє).
Потім викладаємо полуницю сушитися на яку-небудь поверхню, може бути дощечка. Ягоди не повинні стикатися одна з одною. Залишаємо їх приблизно на 1 годину. Довше не потрібно, оскільки ягоди почнуть виділяти сік і знову стануть мокрими.
Даємо полуниці обсохнути
Ягоди знімаємо, перевертаємо дошки і застеляємо їх харчовою плівкою. Знову викладаємо полуницю на дошки і поміщаємо їх у морозильну камеру орієнтовно на 2 години, залежить від вашої морозилки.
Заморожуємо полуницю на обробних дошках.
Пиріг з ревенем і полуницею: рецепт класичної сезонної випічки
Після цього ягоди легко знімаються з дощок і поміщаються в пластикові контейнери. Краще невеликі за об'ємом, оскільки повторно заморожувати полуницю не можна.
Полуниця під час заморожування втрачає частину своєї солодкості. Тому, щоб зберегти солодкий смак, використовуйте цукрову пудру. Ягоди викладіть шарами і кожен шар присипте цукровою пудрою.
Усе, тепер контейнери можна поміщати в морозилку, де полуниця може зберігатися аж до наступного літа. Зберігати заморожену полуницю краще за температури -18 градусів Цельсія.
Банани на грилі: рецепт смачного десерту за лічені хвилини
Є перевірений спосіб, щоб ягоди не злипалися одна з одною і зберігали форму, смак і колір. Із такої полуниці можна готувати ті самі страви, що й зі свіжої, і навіть прикрашати нею десерти.
Отже, як заморозити полуницю вдома
Інгредієнти:
Полуниця - 1 кг. Полуницю краще брати дрібну, оскільки велика полуниця при розморожуванні втрачає форму.
Цукрова пудра - 100 гр.
Домашнє морозиво: швидкий і дешевий рецепт приготування смачного морозива на воді
Приготування:
Полуницю ретельно миємо і видаляємо плодоніжки.
Поміщаємо полуницю в пластмасове сито для стікання зайвої води на п'ять хвилин. Важливо, щоб сито було саме пластмасовим, тому що в разі зіткнення з металом полуниця починає окислюватися і змінювати свій колір (темніє).
Потім викладаємо полуницю сушитися на яку-небудь поверхню, може бути дощечка. Ягоди не повинні стикатися одна з одною. Залишаємо їх приблизно на 1 годину. Довше не потрібно, оскільки ягоди почнуть виділяти сік і знову стануть мокрими.
Даємо полуниці обсохнути
Ягоди знімаємо, перевертаємо дошки і застеляємо їх харчовою плівкою. Знову викладаємо полуницю на дошки і поміщаємо їх у морозильну камеру орієнтовно на 2 години, залежить від вашої морозилки.
Заморожуємо полуницю на обробних дошках.
Пиріг з ревенем і полуницею: рецепт класичної сезонної випічки
Після цього ягоди легко знімаються з дощок і поміщаються в пластикові контейнери. Краще невеликі за об'ємом, оскільки повторно заморожувати полуницю не можна.
Полуниця під час заморожування втрачає частину своєї солодкості. Тому, щоб зберегти солодкий смак, використовуйте цукрову пудру. Ягоди викладіть шарами і кожен шар присипте цукровою пудрою.
Усе, тепер контейнери можна поміщати в морозилку, де полуниця може зберігатися аж до наступного літа. Зберігати заморожену полуницю краще за температури -18 градусів Цельсія.
Банани на грилі: рецепт смачного десерту за лічені хвилини
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ірина ВелігурськаПереглядів: 1625Інші статті рубрики:
Неприємні думки та емоційна вразливість: астропрогноз на завтра
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 14 січня.
переглядів: 107
Ефективний спосіб позбутися тріщин на п'ятах
Чи не кожна жінка зіштовхується із проблемою сухих та потрісканих п'ят.
переглядів: 123
Неймовірно смачний рецепт домашніх котлет з картоплі: готуємо для сім'ї
Приготувати картопляні котлети можна дуже швидко. Ця страва не вимагає великих зусиль та коштів, але при цьому вражає своїм смаком.
переглядів: 903
Уряд виділив додаткові 5 млрд грн на «Зимову єПідтримку»: що це означає для українців
Сьогодні Уряд спрямував з резервного фонду держбюджету додаткові 5 млрд грн на реалізацію програми «Зимова єПідтримка».
переглядів: 170
Салати з крабовими паличками: прості й смачні рецепти на кожен день
Крабові палички — популярний і доступний продукт, який можна використовувати для приготування різноманітних салатів. Вони чудово поєднуються з овочами, яйцями, рисом та іншими інгредієнтами.
переглядів: 162