Ми у Facebook
08.06.2023, 15:11

Топ-2 рецепти з обліпихи

Збережіть рецепти собі і обов'язково спробуйте!

Варення



Інгредієнти:
Обліпиха - 1 кг
Горіх грецький - 200 г
Цукор - 1.5 кг
Вода - 2 склянки

Приготування:
1. Подрібнюємо волоські горіхи. Обліпиху промиваємо та видаляємо гілочки.
2. Варимо сироп із води та цукру, додаємо подрібнені ядра горіхів і варимо 20 хвилин на повільному вогні у цукровому сиропі.
3. Додаємо обліпиху, доводимо до кипіння на сильному вогні та зменшуємо до мінімуму. Варимо обліпиху з горіхами ще 20 хвилин. Гаряче варення розливаємо по банках і закочуємо.

Кекс



Інгредієнти:

Обліпиха свіжа - 200 г
Лимонний сік – 25 мл
Цедра лимона – 10 г
Апельсиновий сік – 30 мл
Цедра апельсина – 20 г
Яйця – близько 320 г (6 шт.)
Олія вершкове - 260 г
Борошно пшеничне (вищий сорт) – 370 г
Цукор - 265 г
Пудра цукрова – 35 г
Сіль – 4 г
Розпушувач - 16 г

Приготування:

1. Яйця з цукром збиваємо міксером на мінімальній швидкості, добіла (7-10 хвилин). Розтоплюємо масло, остуджуємо, вводимо в яєчну суміш і збиваємо кілька разів.
2. Просіюємо борошно, додаємо розпушувач та сіль. Натираємо цедру апельсина та лимона, додаємо в борошно і перемішуємо.
3. Обліпиху розминаємо, щоб одержати сік. Додаємо до суміші з яєць більше половини соку, решту – для просочення.
4. Змішуємо всі частини, збиваємо міксером 3 хвилини, щоб вийшла консистенція густої сметани. Поміщаємо у форму для випічки і відправляємо в духовку, прогріту до 160 ° С, на 45-50 хвилин.
5. Гарячий кекс виймаємо із форми. Змішуємо обліпиховий сік, що залишився, з соком лимона і апельсина. У центрі робимо невеликий прокол трубочкою та пензликом рясно змащуємо середину.
6. Даємо настоятися та охолонути. Потім прикрашаємо цукровою пудрою.

Рецепт морсу з обліпихи дивіться у каруселі.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами