Ми у Facebook
19.06.2023, 15:35

Квашена капуста за бабусиним рецептом

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Капуста білокачанна - 2 кг
Морква середня – 2 шт.
Вода - 800 мл
Сіль - 2 ст. л.
Цукор - 3 ст. л.
Перець чорний горошком – 7-8 шт.
Лавровий лист - 2 шт.

Приготування:
1. Наріжте капусту тонкою соломкою, злегка перетріть в руках, щоб капуста дала трохи соку. Викладіть у таз.
2. Натріть моркву на тертці, додайте її в таз і перемішайте з капустою.
3. Туди ж додайте чорний перець горошком і лаврове листя, перш поламавши їх на кілька дрібних шматочків. За бажання можна обійтися без лаврового листа. Перемішайте ще раз.
4. Для розсолу візьміть сиру холодну воду, її краще купити у магазині. Додайте у воду цукор та сіль, перемішуйте до повного розчинення.
5. Овочеву суміш перекладіть у банку. Щільно утрамбуйте. Банку підійде трилітрова.
Вміст банки залийте розсолом. Можна потикати овочеву суміш шампуром, щоб розсіл заповнив весь простір. Якщо розсолу виявиться недостатньо, додайте звичайну воду без солі та цукру.
6. Тепер залишається почекати 2-3 дні, поки капуста блукатиме. Процес бродіння буде помітний бульбашками газу, які з'являться на поверхні. Пухирці потрібно випускати, тому рекомендуємо 2-3 рази на день протикати вміст банки шампуром або дерев'яною паличкою.
Важливий момент: з банки витікатиме сік, тому краще поставити банку в таз або миску.
7. Коли бульбашки перестануть з'являтися, значить, саме час прибрати банку прохолодне місце. А ще за тиждень можна і пробувати!

Смачного!





На правах реклами