Ми у Facebook
13.07.2023, 16:25

Що корисніше — жовток чи білок? Поради дієтологів

Під час вживання яєць у багатьох виникає питання про те, чи буде більше користі для організму, якщо їсти тільки жовток або білок.

Користь жовтка.

Жовток містить набагато більше корисних речовин. Насамперед, це вітамін D. Крім того, це фолієва кислота, вітаміни А, Е та групи В.

Додамо, що він довгий час вважався причиною підвищеного холестерину.

У жовтку також більше кальцію, селену та фосфору, ніж у білку, але менше магнію та калію.

Але є випадки, за яких варто обмежити вживання як яєчних жовтків, так і інших продуктів із високим вмістом холестерину.

Наприклад, людям, у яких:

- порушений ліпідний обмін;
- присутній високий ризик захворювань серцево-судинної системи;
- є підвищена калорійність раціону.

У зазначених випадках краще з'їдати одне яйце на два-три дні.

Користь білка.

Насамперед це джерело тваринного білка, що має ще й низьку калорійність. На 100 г продукту припадає 48 ккал. Крім цього, він містить вітаміни групи В.

Але треба пам'ятати, що склад у жовтка та білка різний, тому вони по суті доповнюють один одного.





На правах реклами