Ми у Facebook
16.07.2023, 17:00

Смакові рецептори будуть в шоці: готуємо холодний борщ

Якщо вам уже приїлися всілякі супи на обід, можна приготувати поживний і ситний холодник.
Інгредієнти:
Відварений буряк - 3 шт.
Вода газована - 1 л
Яйце варене - 4 шт.
Зелена цибуля - Великий пучок
Кріп - Великий пучок
Свіжі огірки - 300 г
Кефір - 1 л
Гірчиця - За смаком
Лимонний сік - 40 мл
Цукор - 1-2 ст.л.
Сіль - За смаком
Чорний перець - За смаком

Спосіб приготування:
Для початку необхідно натерти буряк, огірки та яйця на великій тертці.

Далі починаємо нарізати зелень. Подрібнюємо зелену цибулю і додаємо в ємність із натертими інгредієнтами. Те ж саме робимо із кропом.

У готову суміш потрібно додати густий кефір. Вливаємо частину кефіру, перемішуємо і додаємо те, що лишилося.

Після чого треба влити газовану воду. Важливо, щоб і кефір, і вода були з холодильника. Воду вливаємо поступово, щоб піна могла осісти. Густоту холодника необхідно коригувати за вподобаннями.

Гарненько перемішавши суміш, поступово додаємо сіль, цукор, лимонний сік, чорний перець і дві столові ложки негострої гірчиці.

Готовому холоднику треба дати настоятися приблизно 1 годину в холодильнику. Прикрасити страву можна половинкою яйця та гілочкою кропу.

Смачного!





На правах реклами