Вишневий соус до м'яса - готуємо
Вишня – 1 кг
Цукор – 100 г
Перець чилі – 15 г
Каррі – 10 г
Часник – 20 г
Сіль – 5 г
Коріандр – 10 г насіння
Перець чорний – 0,25 ч.л. за смаком
Приготування:
1. Вишню перебираємо, промиваємо та залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вода скла.
2. Часник очищаємо, подрібнюємо. Перець чилі промиваємо, видаляємо насіння, нарізаємо кубиками. Насіння коріандру товчемо у ступці до дрібних шматочків.
3. Тепер із вишні прибираємо кісточки. Подрібнюємо ягоди блендером до однорідності. Додаємо цукор, сіль, гіркий перець та подрібнений часник. Все перемішуємо.
4. Ставимо на помірний вогонь. Додаємо подрібнений коріандр, мелений чорний перець, каррі та перемішуємо. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Потім на маленькому вогні варимо 15 хвилини, помішуючи.
5. Соус пробиваємо блендером і протираємо через дрібне сито. Знову ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Варимо 3-5 хвилин на невеликому вогні.
6. Соус розливаємо по стерильним сухим банкам, щільно закриваємо їх і перевертаємо догори дном. Залишаємо так до повного остигання.

Як відновитися після свят і повернутися до звичного харчування

Після традиційних святкових застіль чимало людей стикаються з неприємними наслідками — відчуттям важкості в шлунку, сонливістю, появою висипань на шкірі, а також зайвими сантиметрами на талії. Причиною таких змін часто стає переїдання, порушення режиму сну та вживання алкоголю.
переглядів: 99
В Україні впроваджують інклюзивний проєкт «Безбар’єрні автошколи» за ініціативи Олени Зеленської

У 2024 році в Україні стартував флагманський проєкт «Безбар’єрні автошколи», який реалізується Міністерством внутрішніх справ у межах національної ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Його мета — забезпечити рівний доступ до навчання в автошколах для людей з інвалідністю.
переглядів: 127
Рівненські велогонщиці вибороли срібло на чемпіонаті України з маунтенбайку

У Львові відбувся чемпіонат України з маунтенбайку, де спортсменки з Рівного гідно представили свою громаду та продемонстрували високий рівень підготовки.
переглядів: 152
Кулінарні ідеї: як оригінально використати залишки паски після свят

Після святкових застіль часто залишається чимало великодньої паски, яку вже не так охоче доїдають. Викидати ж такий запашний хліб – справжній гріх. Пропонуємо вам шість оригінальних та смачних способів перетворити черству паску на нові кулінарні шедеври, які обов'язково припадуть до смаку вашій родині.
переглядів: 212
Як позбутися прищів на спині та сідницях — просто й ефективно

Висипання — це не завжди про обличчя. Часто справжній дискомфорт приховується під одягом: спина, плечі, зона декольте, навіть сідниці. Саме ці ділянки найчастіше потерпають від акне, але чомусь про це майже не говорять. І ще рідше — ефективно вирішують.
переглядів: 630