Баклажани на сковороді з часником та помідорами: рецепт швидкої вечері
- Баклажани 400 гр
- Помідори 400 гр
- Оливкова олія (або рослинна, кількість за потребою та смаком) 100 гр
- Базилік за смаком
- Часник 1 зубч.
- Сіль за смаком
Покрокове приготування
КРОК 1:
Як швидко смажити баклажани з часником на сковороді? Підготуйте насамперед усі необхідні продукти. Замість оливкової олії я використовувала звичайну рослинну без запаху.
Баклажани з огірками та перцем у томатному соусі: готуємо до зими
КРОК 2:
Баклажани помийте у чистій воді, обсушіть кухонним рушником. Зріжте "хвостики" з двох сторін і наріжте сині кружечками завтовшки близько 0,5-0,8 мм. Якщо у вас баклажани великі та товсті, то кожен кружечок розріжте навпіл або на чотири частини.
КРОК 3:
У сковороді розжарите кілька олії. Обсмажте баклажани з двох сторін до появи приємної золотистої скоринки.
КРОК 4:
Вийміть синенькі за допомогою шумівки або вилки зі сковороди і викладіть на паперові серветки, щоб позбутися надлишків олії.
КРОК 5:
У цей час підготуйте все інше. Часник очистіть від шкірки. Помідори та базилік промийте під проточною водою і обсушіть серветками. Я використала в рецепті кілька штучок томатів чері.
Лимонад з кавуном: рецепт ідеального літнього напою
КРОК 6:
Часник розріжте на дві частини, подрібніть базилік. Кожен помідор наріжте навпіл і видаліть місця кріплення плодоніжки, а далі наріжте невеликими часточками, як на фото.
КРОК 7:
У чистій сковороді розігрійте оливкову або олію (2-3 ст.л.), обсмажте часник до золотистого кольору.
КРОК 8:
Часник вийміть, свою функцію він виконав, наситивши масло ароматами. Відправте в сковороду помідори та базилік. Гасіть близько 5-7 хвилин, періодично акуратно помішуючи.
КРОК 9:
Додайте до помідорів обсмажені баклажани, посоліть, поперчіть до смаку, знову перемішайте. Вогонь на плиті зменште трохи нижче середнього і тушкуйте овочі від 5 до 10 хвилин. Іноді перемішуйте, щоби нічого не підгоріло, робіть це акуратно, щоб максимально зберегти шматочки цілими і не перетворити страву на кашу.
Рецепт тортильї, яку ви ще не куштували: цукіні натерти на тертці, перемішати і запекти
КРОК 10:
Готові баклажани з помідорами посипте свіжою зеленню за бажанням. Відмінно підійдуть базилік, петрушка, кріп або зелена цибуля. Можна подавати!
Обсмажений часник, що остигнув, я дрібно нарізала і додала в готову страву, потім посипала баклажани меленим перцем чилі.
У кроці номер 8 можна додати томатну пасту або помідори для більш насиченого смаку.
Баклажани з помідорами дуже смачні в гарячому і холодному вигляді, вони послужать прекрасним доповненням до м'яса, макаронів, картоплі та багато іншого.

вечеря, баклажани з часником, Баклажани з помідорами, смажені баклажани, швидка вечеря, рецепт
"Газмережі" проводить обслуговування у Рівному з тимчасовим відключенням газу

Рівненська філія "Газмережі" повідомляє про проведення планового технічного обслуговування газових мереж у багатоквартирних будинках обласного центру. У зв'язку з необхідністю виконання цих робіт, тимчасово буде припинено розподіл газу за низкою адрес.
переглядів: 94
ТОП-5 ВНЗ Рівненщини за рейтингом "Освіта.ua"

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» оприлюднив свіжий рейтинг ТОП-200 ВНЗ України, до якого увійшли п'ять провідних закладів вищої освіти Рівненської області. Розповідаємо про кожен з них, їхні особливості та переваги для майбутніх студентів.
переглядів: 99
Бананова шкірка – секрет пишного саду та кімнатних рослин

Виявляється, звичайна бананова шкірка – це не просто харчові відходи, а справжнє джерело цінних поживних речовин для ваших рослин. Замість викидати її у сміття, подаруйте своїм зеленим улюбленцям неймовірний заряд енергії та здоров'я!
переглядів: 145
16 травня на Рівненщині знову очікуються нічні заморозки

Рівненський обласний центр з гідрометеорології попереджає про збереження небезпечних погодних умов на території області. За прогнозами синоптиків, у ніч та ранок 16 травня очікуються заморозки в повітрі 0..-2º, що відповідає ІІ рівню небезпечності – помаранчевому.
переглядів: 193
Як боротися з яблуневою плодожеркою: найефективніші методи захисту саду

Яблунева плодожерка – один із найнебезпечніших шкідників плодових культур. Крім яблуні та груші, пошкоджує плоди сливи, аличі, абрикоса, черешні, персика і деяких інших культур, але найбільшої шкоди завдає в насадженнях яблуні.
переглядів: 172