Баклажани на сковороді з часником та помідорами: рецепт швидкої вечері
- Баклажани 400 гр
- Помідори 400 гр
- Оливкова олія (або рослинна, кількість за потребою та смаком) 100 гр
- Базилік за смаком
- Часник 1 зубч.
- Сіль за смаком
Покрокове приготування
КРОК 1:
Як швидко смажити баклажани з часником на сковороді? Підготуйте насамперед усі необхідні продукти. Замість оливкової олії я використовувала звичайну рослинну без запаху.
Баклажани з огірками та перцем у томатному соусі: готуємо до зими
КРОК 2:
Баклажани помийте у чистій воді, обсушіть кухонним рушником. Зріжте "хвостики" з двох сторін і наріжте сині кружечками завтовшки близько 0,5-0,8 мм. Якщо у вас баклажани великі та товсті, то кожен кружечок розріжте навпіл або на чотири частини.
КРОК 3:
У сковороді розжарите кілька олії. Обсмажте баклажани з двох сторін до появи приємної золотистої скоринки.
КРОК 4:
Вийміть синенькі за допомогою шумівки або вилки зі сковороди і викладіть на паперові серветки, щоб позбутися надлишків олії.
КРОК 5:
У цей час підготуйте все інше. Часник очистіть від шкірки. Помідори та базилік промийте під проточною водою і обсушіть серветками. Я використала в рецепті кілька штучок томатів чері.
Лимонад з кавуном: рецепт ідеального літнього напою
КРОК 6:
Часник розріжте на дві частини, подрібніть базилік. Кожен помідор наріжте навпіл і видаліть місця кріплення плодоніжки, а далі наріжте невеликими часточками, як на фото.
КРОК 7:
У чистій сковороді розігрійте оливкову або олію (2-3 ст.л.), обсмажте часник до золотистого кольору.
КРОК 8:
Часник вийміть, свою функцію він виконав, наситивши масло ароматами. Відправте в сковороду помідори та базилік. Гасіть близько 5-7 хвилин, періодично акуратно помішуючи.
КРОК 9:
Додайте до помідорів обсмажені баклажани, посоліть, поперчіть до смаку, знову перемішайте. Вогонь на плиті зменште трохи нижче середнього і тушкуйте овочі від 5 до 10 хвилин. Іноді перемішуйте, щоби нічого не підгоріло, робіть це акуратно, щоб максимально зберегти шматочки цілими і не перетворити страву на кашу.
Рецепт тортильї, яку ви ще не куштували: цукіні натерти на тертці, перемішати і запекти
КРОК 10:
Готові баклажани з помідорами посипте свіжою зеленню за бажанням. Відмінно підійдуть базилік, петрушка, кріп або зелена цибуля. Можна подавати!
Обсмажений часник, що остигнув, я дрібно нарізала і додала в готову страву, потім посипала баклажани меленим перцем чилі.
У кроці номер 8 можна додати томатну пасту або помідори для більш насиченого смаку.
Баклажани з помідорами дуже смачні в гарячому і холодному вигляді, вони послужать прекрасним доповненням до м'яса, макаронів, картоплі та багато іншого.

вечеря, баклажани з часником, Баклажани з помідорами, смажені баклажани, швидка вечеря, рецепт
Запечене м’ясо, яке тане в роті: простий секрет соковитості та апетитної скоринки

Соковите, ніжне всередині та рум’яне зовні — саме таким прагне бачити м’ясо кожен кулінар. Однак навіть досвідченим господиням не завжди вдається досягти ідеального результату. Професійні кухарі розкрили свій незвичний, проте дієвий лайфхак, який допоможе приготувати справді досконалий м’ясний шедевр.
переглядів: 177
Розклад богослужінь та освячення пасок у кафедральних соборах Рівного

Розклад богослужінь оприлюднили на офіційній сторінці Рівненської єпархії ПЦУ.
переглядів: 334
Експерти назвали країну, яка найбільше підходить для туристок-одиначок

Соло-туризм не менш популярний у світі, аніж відпочинок у гучній компанії. Але яка країна підійде найкраще для такої подорожі?
переглядів: 368
Як безпечно зняти скотч із вікон: ефективні методи, які не зашкодять склу

Після святкових декорацій або профілактичного заклеювання вікон задля безпеки українці стикаються з проблемою: як зняти скотч, не пошкодивши скло?
переглядів: 330
Мерехтливі крашанки у тренді Великодня 2025

Цьогорічним святковим хітом у соцмережах стали так звані «мерехтливі» великодні яйця — стильний і простий спосіб оновити традиційне фарбування. Такий ефект можна легко досягти, скориставшись звичайною пляшкою червоного вина.
переглядів: 414