Ми у Facebook
07.08.2023, 17:17

Баклажани на сковороді з часником та помідорами: рецепт швидкої вечері

Легкий, ароматний, овочевий гарнір! Це найсмачніший рецепт швидкого приготування смажених баклажанів на сковороді з часником! Страву можна подати як основну вегетаріанську, з скибочкою підсмаженого хліба або батоном. Додайте цукіні, перець чи оливки, і воно заграє новими нотками!
ІНГРЕДІЄНТИ

- Баклажани 400 гр
- Помідори 400 гр
- Оливкова олія (або рослинна, кількість за потребою та смаком) 100 гр
- Базилік за смаком
- Часник 1 зубч.
- Сіль за смаком

Покрокове приготування

КРОК 1:
Як швидко смажити баклажани з часником на сковороді? Підготуйте насамперед усі необхідні продукти. Замість оливкової олії я використовувала звичайну рослинну без запаху.

Баклажани з огірками та перцем у томатному соусі: готуємо до зими

КРОК 2:
Баклажани помийте у чистій воді, обсушіть кухонним рушником. Зріжте "хвостики" з двох сторін і наріжте сині кружечками завтовшки близько 0,5-0,8 мм. Якщо у вас баклажани великі та товсті, то кожен кружечок розріжте навпіл або на чотири частини.

КРОК 3:
У сковороді розжарите кілька олії. Обсмажте баклажани з двох сторін до появи приємної золотистої скоринки.

КРОК 4:
Вийміть синенькі за допомогою шумівки або вилки зі сковороди і викладіть на паперові серветки, щоб позбутися надлишків олії.

КРОК 5:
У цей час підготуйте все інше. Часник очистіть від шкірки. Помідори та базилік промийте під проточною водою і обсушіть серветками. Я використала в рецепті кілька штучок томатів чері.

Лимонад з кавуном: рецепт ідеального літнього напою

КРОК 6:
Часник розріжте на дві частини, подрібніть базилік. Кожен помідор наріжте навпіл і видаліть місця кріплення плодоніжки, а далі наріжте невеликими часточками, як на фото.

КРОК 7:
У чистій сковороді розігрійте оливкову або олію (2-3 ст.л.), обсмажте часник до золотистого кольору.

КРОК 8:
Часник вийміть, свою функцію він виконав, наситивши масло ароматами. Відправте в сковороду помідори та базилік. Гасіть близько 5-7 хвилин, періодично акуратно помішуючи.

КРОК 9:
Додайте до помідорів обсмажені баклажани, посоліть, поперчіть до смаку, знову перемішайте. Вогонь на плиті зменште трохи нижче середнього і тушкуйте овочі від 5 до 10 хвилин. Іноді перемішуйте, щоби нічого не підгоріло, робіть це акуратно, щоб максимально зберегти шматочки цілими і не перетворити страву на кашу.

Рецепт тортильї, яку ви ще не куштували: цукіні натерти на тертці, перемішати і запекти

КРОК 10:
Готові баклажани з помідорами посипте свіжою зеленню за бажанням. Відмінно підійдуть базилік, петрушка, кріп або зелена цибуля. Можна подавати!

Обсмажений часник, що остигнув, я дрібно нарізала і додала в готову страву, потім посипала баклажани меленим перцем чилі.

У кроці номер 8 можна додати томатну пасту або помідори для більш насиченого смаку.

Баклажани з помідорами дуже смачні в гарячому і холодному вигляді, вони послужать прекрасним доповненням до м'яса, макаронів, картоплі та багато іншого.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини