Ми у Facebook
31.07.2023, 13:44

Баклажани з огірками та перцем у томатному соусі: готуємо до зими

Смачні баклажани на зиму з огірками та перцем у томатному соусі.
Складові
На 3 банки об'ємом 1 л:

1400 г баклажанів;
1½ столової ложки солі;
700 г огірків;
700 г очищеного болгарського перцю;
1400 г помідорів;
2 цибулини;
4½ столової ложки цукру;
200 мл рослинної олії;
70 мл оцту 9%.

Як правильно зберігати консервацію: поради, правила, лайфхаки

Приготування
Наріжте невеликими кубиками баклажани. Посипте ½ столової ложки солі та залиште на 15–20 хвилин. Злийте рідину, що виступила, промийте овочі і відіжміть.

Наріжте огірки півкружечками, а очищений від насіння та плодоніжок перець – невеликими смужками. Пропустіть помідори через м'ясорубку, щоб одержати сік.

Перелийте томатний сік у каструлю та доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте крупно нарізану цибулю. Через 5 хвилин викладіть в каструлю решту овочів.

Сливовиця: рецепт смачної домашньої наливи із слив

Перемішайте і доведіть знову до кипіння. Готуйте, помішуючи ще 20 хвилин під кришкою. Додайте сіль, цукор, олію та оцет. Перемішайте та варіть ще 5 хвилин. Розкладіть салат зі стерилізованих банків і закатайте.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ