Ми у Facebook
07.08.2023, 16:20

Як вибрати зрілу і найсмачнішу диню: зазвичай увагу звертають не на те

Зріла і солодка диня цілком може замінити обід або послужити ситним і корисним перекусом, якщо вона не виявиться зеленою.
Не маючи досвіду вибрати на ринку або в магазині баштанну культуру не найпростіше завдання. А те, що літо добігає кінця - ще не привід брати все, що під руку підвернеться.

День кавуна: як замаринувати у банки улюблену літню ягоду

Розкажемо, на що потрібно звернути увагу при виборі дині, адже часто звертають увагу не на те.

Найпростіша порада – це купувати овочі та фрукти завжди в одного і того ж продавця. У такому разі ризик обману мінімальний. Але треба постаратися знайти сумлінного торговця.

Лимонад з кавуном: рецепт ідеального літнього напою

Порада №1: тріщини та пошкодження
Багато хто розраховує на те, що вм'ятину, тріщину або поріз достатньо вирізати і диня готова до вживання. Хоч би як. Всі подібні пошкодження служать воротами для небезпечних бактерій, що загрожує харчовим отруєнням.

Порада №2: перевіряємо щодо стиглості
Насамперед – це рівний і насичений колір. Диня має бути жовтою (а не зеленою) і не мати плям (тим більше коричневих).

У другу чергу, плід потрібно перевірити на пружність – при натисканні диня повинна злегка пружинити і не бути твердою. вм'ятини повинні вирівнюватися.

Потім можна постукати - стиглий плід видає глухий звук.

Порада №3: де хвостик?
Краще щоб у дині був хвостик і був би при цьому зовсім сухим.

Як правильно зберігати консервацію: поради, правила, лайфхаки

Після цього можна принюхуватися до дині. Зрілий плід повинен мати стійкий аромат.

Якщо запаху зовсім немає, або він ледве відчувається, то швидше за цей диня зелена і не солодка. Сильний запах може говорити, що диня перезріла.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ