3 серпня - День кавуна: як замаринувати у банки улюблену літню ягоду
Лимонад з кавуном: рецепт ідеального літнього напою
ІНГРЕДІЄНТИ
Кавуни 1 кг
Перець горошком 3 шт.
Кріп (парасольки) 40 гр
Сіль 20 гр
Цукор 40 гр
Столовий оцет 20мл
Баклажани з огірками та перцем у томатному соусі: готуємо до зими
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
1. Кавун ріжемо часточками, очищаємо від кірки, видаляємо насіння. М'якуш ріжемо такими шматочками, щоб вони легко пройшли крізь шийку банки.
2. Банку стерилізуємо над парою (можна стерилізувати в духовці або мікрохвильовій печі, як зручніше).
3. На дно банки викладаємо парасольки кропу, перець чорний горошком, наповнюємо її кавуном, заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
4. Після закінчення зазначеного часу зливаємо воду в сотейник, додаємо сіль та цукор, наливаємо оцет, відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння.
Як правильно зберігати консервацію: поради, правила, лайфхаки
5. Киплячим маринадом заливаємо кавун, закочуємо кришкою. Перевертаємо банку вгору дном, укутуємо в плед, залишаємо на добу.
Зберігати маринований кавун потрібно в холодному приміщенні, льох - ідеальне місце.
Сливовиця: рецепт смачної домашньої наливи із слив
Взимку буде чим поласувати!

маринуємо на зиму, кавун в банці, заготовки на зиму, Маринований кавун
Відновлено рух тролейбусів по вулиці Дубенській

Рух тролейбусів маршрутів №2, №7 та №11 на вулиці Дубенській у Рівному повністю відновлено.
переглядів: 188
Деякі мешканці Рівненщини можуть отримати 908 гривень на книжки в межах програми «єКнига»

У межах урядової ініціативи «єКнига» громадяни, яким виповнилося 18 років у 2024 році, а також ті, хто досягатиме повноліття цьогоріч чи в наступні роки, можуть отримати одноразову виплату в розмірі 908 гривень для придбання книжкової продукції.
переглядів: 230
Як позбутися ведмедки на городі: ефективні методи боротьби навесні

Дуже важливо почати боротьбу з ведмедкою вчасно (в кінці квітня – травні) до початку появи молодих особин шкідника.
переглядів: 758
Як приготувати мед із кульбаб: найсмачніший рецепт

Кульбабовий мед — це справжній скарб весни. Він має приємний золотистий колір, ніжний аромат та корисні властивості.
переглядів: 1209
Як рівненський бізнес використовує повітряно-бульбашкову плівку: тренди, поради та інновації
У сучасному світі підприємці шукають прості, але ефективні рішення для збереження продукції, оптимізації логістики та зниження витрат. Один із таких способів – використання повітряно бульбашкової плівки. У Рівному цей матеріал активно застосовують як великі компанії, так і дрібні виробники.
переглядів: 296