Ми у Facebook
03.08.2023, 10:27

3 серпня - День кавуна: як замаринувати у банки улюблену літню ягоду

Маринований кавун – ласий шматочок на зиму! Насправді це дуже смачна заготовка, яку варто спробувати. Кавун для маринування можна брати абсолютно будь-який, навіть якщо він не дуже смачний, маринад все виправить!
Кавуни в банках на зиму чудово підійдуть як доповнення до м'яса, риби або як самостійна закуска для будь-якого приводу. Спробуйте приготувати хоча б раз, і, може, вона стане однією з найулюбленіших.

Лимонад з кавуном: рецепт ідеального літнього напою

ІНГРЕДІЄНТИ
Кавуни 1 кг
Перець горошком 3 шт.
Кріп (парасольки) 40 гр
Сіль 20 гр
Цукор 40 гр
Столовий оцет 20мл

Баклажани з огірками та перцем у томатному соусі: готуємо до зими

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
1. Кавун ріжемо часточками, очищаємо від кірки, видаляємо насіння. М'якуш ріжемо такими шматочками, щоб вони легко пройшли крізь шийку банки.

2. Банку стерилізуємо над парою (можна стерилізувати в духовці або мікрохвильовій печі, як зручніше).

3. На дно банки викладаємо парасольки кропу, перець чорний горошком, наповнюємо її кавуном, заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.

4. Після закінчення зазначеного часу зливаємо воду в сотейник, додаємо сіль та цукор, наливаємо оцет, відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння.

Як правильно зберігати консервацію: поради, правила, лайфхаки

5. Киплячим маринадом заливаємо кавун, закочуємо кришкою. Перевертаємо банку вгору дном, укутуємо в плед, залишаємо на добу.

Зберігати маринований кавун потрібно в холодному приміщенні, льох - ідеальне місце.

Сливовиця: рецепт смачної домашньої наливи із слив

Взимку буде чим поласувати!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ