Як приготувати домашнє вино з аличі: простий рецепт
Почнемо з головної труднощі. Як кажуть досвідчені господарі, вино з аличі без кісточок приготувати практично нереально - аж надто проблематично цю саму кісточку відокремити.
Простерилизуйте всі ємності, щоб знезаразити, і насухо протріть. Для початку спробуйте зробити невелику порцію:
- алича – 1,5 кг;
- вода - 2 л.;
- цукор - 300 гр / л. соку;
- немиті родзинки - 100 гр.
Перебираємо плоди, прибираючи все зайве, і миємо. Далі акуратно розминаємо плоди в пюре, але не давіть кісточки - це змусить напій гірчити. Вино з аличі без дріжджів буде бродити завдяки родзинкам. Додаємо їх, воду і знову перемішуємо.
Як визначити, що вино з аличі з дріжджами припинило бродити? Рукавичка здується, з'явиться осад, а саме сусло стане світліше. Після цього знову зливаємо вино з осаду через трубочку і пробуємо. На цьому етапі можна додатково підсолодити або додати спирт для міцності.
Тепер переливаємо вино для дозрівання - наповнюємо по горлечко, щоб напій не контактував з киснем. Щільно закриваємо кришкою і залишаємо на 1-3 місяці в темному холодному місці. Якщо з'явиться новий осад, то просто перелийте вино з однієї пляшки в іншу, щоб позбутися від осаду.
Зберігати домашнє вино з аличі, рецепт якого ми описали, можна 3-4 роки. З початкового об'єму соку виходити 65-70% вина.
Горлечко ємності перев'язуємо марлею і прибираємо в темне місце. Розведене пюре треба помішувати кілька разів на добу і прибирати шкірку і м'якоть, які будуть спливати.
Через кілька днів почнеться процес бродіння - з'явиться піна, рідина буде шипіти і видавати кислих запах. На цьому етапі потрібно злити сік, залишивши осад на дні. М'якоть і шкірку віджимаємо.
Отриману рідину переливаємо в банку, додаємо 100 г цукру на літр соку. Ємність заповнюємо не повністю. Знадобиться місце для вуглекислого газу і цукру, що залишився. Далі встановлюємо водяний затвор - часто можна побачити вино з аличі з рукавичкою, яку використовують для цих цілей. Досить тільки проколоти один з "пальців" голкою. Далі переміщаємо його в темне прохолодне місце на зберігання.
Через 4 дні знову додаємо таку ж кількість цукру. Зручніше буде злити частину рідини, змішати з цукровим піском і цей сироп залити назад в пляшку. Ще через 5-6 днів повторюємо.
Зазвичай бродіння такого вина триває від 20 до 50 днів. Однак, якщо після цього терміну цей процес не закінчується, то зливаємо вино з осаду через трубочку і залишаємо добродити.

Деякі мешканці Рівненщини можуть отримати 908 гривень на книжки в межах програми «єКнига»

У межах урядової ініціативи «єКнига» громадяни, яким виповнилося 18 років у 2024 році, а також ті, хто досягатиме повноліття цьогоріч чи в наступні роки, можуть отримати одноразову виплату в розмірі 908 гривень для придбання книжкової продукції.
переглядів: 151
Як позбутися ведмедки на городі: ефективні методи боротьби навесні

Дуже важливо почати боротьбу з ведмедкою вчасно (в кінці квітня – травні) до початку появи молодих особин шкідника.
переглядів: 663
Як приготувати мед із кульбаб: найсмачніший рецепт

Кульбабовий мед — це справжній скарб весни. Він має приємний золотистий колір, ніжний аромат та корисні властивості.
переглядів: 1131
Як рівненський бізнес використовує повітряно-бульбашкову плівку: тренди, поради та інновації
У сучасному світі підприємці шукають прості, але ефективні рішення для збереження продукції, оптимізації логістики та зниження витрат. Один із таких способів – використання повітряно бульбашкової плівки. У Рівному цей матеріал активно застосовують як великі компанії, так і дрібні виробники.
переглядів: 225
У Рівному 12 травня проведуть безкоштовні огляди шкіри для профілактики меланоми

Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер запрошує мешканців та гостей міста на безкоштовні огляди шкіри, які відбудуться у неділю, 12 травня. Акція приурочена до Дня діагностики меланоми та проводиться в рамках європейської програми EUROMELANOMA.
переглядів: 431