Ми у Facebook
24.08.2023, 15:58

Фруктова пастила в домашніх умовах

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:

Яблука - 600 г
Груші – 600 г
Цукор - 150 г
Вода – 500 мл
Цукрова пудра (за бажанням) – 1-2 ч. ложки

Приготування:

1. Яблука та груші миємо та обсушуємо. Потім очищаємо фрукти від насіння та натираємо на великій тертці. Викладаємо все у каструлю з товстими стінками.
2. Додаємо до фруктів цукор та вливаємо воду.
3. Доводимо масу до закипання. Варимо на маленькому вогні 15 хвилин. Після чого вимикаємо вогонь і залишаємо масу в каструлі постояти 30 хвилин.
4. Потім знову ставимо каструлю на невеликий вогонь, уварюємо масу приблизно 30 хвилин (до загусання), періодично помішуючи.
5. Розігріваємо духовку до 100 градусів.
Блендер подрібнюємо яблучно-грушеву масу в однорідне пюре.
6. Деко застилаємо звичайним чи силіконізованим пергаментом. Виливаємо фруктове пюре на лист шаром товщиною близько 0,5 см і розрівнюємо поверхню ложкою або лопаткою.
7. Ставимо деко в духовку. Підсушуємо пастилу в духовці з відкритими дверцятами 3-6 годин. Готова пастила буде еластичною, не ламкою. Залишаємо її остигати до теплого стану.
8. Поки вона тепла, відокремлюємо її від пергаменту.
Після цього нарізаємо як зручно, трохи припиляти цукровою пудрою, згортаємо в рулетик. Кожен рулетик загортаємо в пергамент і складаємо у герметично закриту скляну тару.

Приємного Вам чаювання!





На правах реклами